BeogradLazarevacVesti

Vlada donela odluku o trodnevnoj žalosti u Srbiji

Vlada Srbije donela je odluku o trodnevnoj žalosti počevši od petka do nedelje. Nastava će počinjati minutom ćutanja, saopštio je ministar prosvete Branko Ružić.

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je saučešće porodicama žrtava, navodeći da decu roditeljima niko ne može da vrati. Zahvalio je na hrabrosti nastavnika i svih koji su pokušali da spreče tragediju.

„Nezamislivo je kada vidite te scene kako je bilo deci koja su doživela strah čuvara i nastavnika koji su pokušali da spreče tragediju i zaštitite ono što je za njih najsvetije, a to su deca“, rekao je Ružić.

Predstavnik MUP-a Srbije Veselin Milić izjavio je da je 8.42 pozvapo policiju i predstavio se kao Kecmanović Kosta i da je pucao u više lica. Sedam devojčica i jedan dečak su ubijeni, rekao je Milić, a oružje je pronađeno na licu mesta. On je naveo da je osumnjičeni planirao sve meseca dana i da je imao spisak, a da je odredio prioritetne mete. Izabrao je učionicu istorije jer je ona bila blizu ulaza u školu a prvi čas je imalo njegovo odeljenje, a pištolj i oružje je uzeo iz stana svoga oca, naveo je. Kaže da je do sada istraživanje pokazalo da je u torbi imao i četiri molotovljeva koktela.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA