Vučić posetio TENT B i poručio da će Srbija imati dovoljno struje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na revitalizaciji Bloka B 1 Termoelektrane „Nikola Tesla B“ u Obrenovcu. On je istakao da će revitalizacija ovog bloka biti završena do 25. novembra, kada će i početi isporuka električne energije i zahvalio se rukovodstvu i zaposlenima što su uradili veliki posao, pa će naša zemlja imati stabilno snabdevanje struje u zimskom periodu. Vučić je rekao da će u narednih nekoliko dana biti reči o ceni struje za privredu, naglašavajući da će ona biti veća, ali i povoljnija nego na berzi.

Termoelektrana Nikola Tesla B

Nakon obilaska radova na revitalizaciji Bloka B 1 Termoelektrane „Nikola Tesla B“ u Obrenovcu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić se zahvalio zaposlenima i rukovodstvu TENT-a na velikom poslu i podsetio da će po završetku ovih radova Srbija imati dovoljne količine električne energije za svoje potrebe.

Vučić je rekao da će 18. novembra ponovo biti upaljeni kotlovi na ovom bloku, a od 25. novembra bi trebalo da počne sa isporukom struje. Dodao je da ako razgovori o uvozu gasa sa ruskim predsednikom u Moskvi budu uspešni, osiguraćemo energetsku budućnost za našu zemlju.

Vučić u TENT B

Kada je reč o ceni električne energije za privredu, Vučić je rekao da će biti obezbeđena povoljnija cena od one na berzi.

Srbija će graditi obnovljive izvore energije, rekao je Vučić i podsetio da, ukoliko bi se naša zemlja odrekla uglja, svi gradovi i bolnice bi ostali bez električne energije. Država čini sve da se smanji zagađenje iz postojećih termoelektrana, naglasio je Vučić.

TENT B

Predsednik Vučić je otkrio da je nedavno u razgovoru sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom poručio da je naša zemlja zainteresovana da bude vlasnik 15 odsto nuklearne elektrane koju Mađarska gradi, a koja će biti potpuno završena 2035. godine.

Vučić u TENT B

Radovi na revitalizaciji Bloka B1 u Termoelektrani „Nikola Tesla  B“ počeli su u maju mesecu, a njihova vrednost iznosi 90 miliona evra. Po završetku ovog posla snaga  bloka biće veća za najmanje 20 megavata.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA