BeogradLazarevacVesti

XIII izložba rasa svih pasa CAC Lazarevac 2018 na jezeru Očaga

Na jezeru Očaga održana je trinaesta nacionalna izložba pasa svih rasa “ CAC Lazarevac 2018″. Učešće je uzelo oko 200 izlagača, a bilo je izloženo preko 70 rasa pasa. Delegat izložbe generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije Mahmut al Dagistani, ocenio je da će ova izložba zahvaljujući uspešnoj organizaciji uskoro prerasti u međunarodnu.

Na jezeru Očaga u okviru trinaeste nacionalne izložbe pasa svih rasa “CAC Lazarevac 2018.“ Četiri sudije su u četiri ringa ocenile preko 200 pasa odnosno sedamdeset različitih rasa. U okviru ove izložbe održana je i mini specijalka za rasu nemački bokser i memorijal sedme grupe u čast jednog od najvećih kinologa Dobrice Blagojevića.

Generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije Mahmut al Dagistani
Mahmut al Dagistani, Generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije

Generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije Mahmut al Dagistani istakao je da Kinološko društvo u Lazarevcu uspešno i vredno radi tokom cele godine i izrazio žaljenje što su šampionski psi tokom ovog vikenda bili na evropskoj izložbi u Varšavi. Bez obzira na to kvalitet nije izostao.

Po prvi put na izložbi u Lazarevcu prikazan je i arapski hrt, jedna od najstarijih rasa pasa, a u Srbiji ima samo tri primerka.

Lazarevčani su još jednom pokazali da su odlični domaćini, a pored brojnih izlagača, naši sugrađani su iskoristili priliku da sunčan dan provedu u prirodi sa svojim kućnim ljubimcima, zbog toga je i posećenost bila na odličnom nivou.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA