BeogradLazarevacVesti

Za godišnji koncert KUD-a „Diša Đurđević“ tražila se karta više

Godišnji koncert KUD-a „Diša Đurđević“ održan je u prepunoj sali Centra za kulturu Lazarevac. Na koncertu su nastupili svi ansambli a predstavljena je i nova koreografija, igre iz Crne Trave. Sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je inkluzivnom programu za decu i osobe sa autizmom pod nazivom „Svici u mraku“ a prikupljeno je 146. 800 dinara. Ove godine koncert je nosio naziv „Preko plota“ a brojni učesnici uspeli su da kroz scenski prikaz, igru i pesmu dočaraju običaje koje ovo društvo neguje već skoro sedam decenija.

Godisnji koncert KUD-a Diša Đurđević

Godišnji koncert Kulturno-umetničkog društva „Diša Đurđević“ održan je u subotu u prepunoj sali Centra za kulturu Lazarevac. Na ovoj manifestaciji, svi ansambli KUD-a su se predstavili publici, priredivši nezaboravne nastupe. Posebno iznenađenje bila je premijera nove koreografije, koja je donela uživanje u tradicionalnim igrama iz Crne Trave.  Naziv ovogodišnjeg koncerta bio je „Preko plota“, a tema se prožimala kroz scenski prikaz, igru i pesmu kako bi se autentično dočarali običaji koje ovo društvo neguje već skoro sedam decenija. Učesnici su uspeli kroz svoje izvođenje da prenesu duh tradicije na jedinstven način, ostavljajući publiku oduševljenu.

Ono što ovaj događaj čini posebnim jeste humanitarni karakter. Sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je inkluzivnom programu „Svici u mraku“, koji je usmeren ka podršci deci i osobama sa autizmom. Prikupljena suma od 146.800 dinara svakako će doprineti unapređenju ovog programa i pružiti podršku onima kojima je najpotrebnija.

KUD „Diša Đurđević“ još jednom je dokazalo da umetnost može imati dublji društveni značaj, te da se tradicija može očuvati i prenositi na naredne generacije kroz kreativne i angažovane manifestacije poput godišnjeg koncerta a veliki zahvalnost duguju i Savetu mesne zajednice Vreoci, kao i opštini Lazarevac na pomoći.

Ova kulturna manifestacija ostavlja pečat ne samo u lokalnoj zajednici već i šire, inspirišući druge da se angažuju u humanitarnim aktivnostima i čuvanju kulturne baštine, a među najboljim predstavnicima naše opštine svakako su i članovi KUD-a „Diša Đurđević“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA