BeogradLazarevacVesti

Za prvomajske praznike održana prva gulašijada u Dudovici

U organizaciji FK „Budućnost“ u Dudovici održana je prva gulašijada na kojoj je učešće uzela 21 ekipa. Najbolji gulaš ocenjivali su eminentni kuvari a presednik žirija bio je čuveni kuvar Saša Mišić. Pobedničko mesto podelile su dve ekipe, „Strugara Mladenović“ i „Ribnjaci Radovanović“, koji su imali isti broj poena, dok je drugo mesto pripalo ekipi „Vitamin C“ a treće timu „27. jun“. Tokom trajanja manifestacije održan je i turnir u malom fudbalu za najmlađe kategorije u kojem su učestvovali domaćini, ekipa TEK Sloga Veliki Crljeni i Vaga iz Stepojevca.

Gulašijada Dudovica

Prvomajski praznici u Dudovici protekli su u znaku gulašijade. Po prvi put u ovom mestu okupili su se vrhunski amateri koji kažu da spremaju najbolji gulaš i svako sa svojim tajnim receptom. Organizatori kažu da im je ideja bila da se okupe, dobro zabave i uživaju u kulinrskim umećima ljubitelja koji vole i s ljubavlju spremaju gulaš.

Među dvadesetjednom prijavljenom ekipom, samo njih četiri zasluženo su osvojile vredne nagrade i pehare, a najbolji gulaš ocenjivao je vrhunski kivar i stručnjak u ovoj oblasti, Saša Mišić, poznatiji kao „pakleni kuvar“. Mišić kaže mu je uživanje kada dobije poziv da učestvuje na ovakvim manifestacijama i dodaje da učensicima uvek govori istinu kako bi u budćnosti još bolje pripremali hranu i ispravili greške.

Učenici dodaju da su se pre svega dobro zabavili i okupili sa društvom kako bi prvomajske praznike proveli što lepše. Neki su gulaš spremali od divljači, neki samo od jedne vrste mesa, ali svi dodaju da je važno da se jelo dugo krčka i da svi imaju bar po jedan tajni sastojak.

Pobedničko mesto podelile su dve ekipe, „Strugara Mladenović“ i „Ribnjaci Radovanović“, koji su imali isti broj poena, dok je drugo mesto pripalo ekipi „Vitamin C“ a treće timu „27. jun“. Tokom trajanja manifestacije održan je i turnir u malom fudbalu za najmlađe kategorije u kojem su učestvovali domaćini, ekipa TEK Sloga Veliki Crljeni i Vaga iz Stepojevca.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA