BeogradLazarevacVesti

Zamena ulične rasvete i rekonstrukcija ulica u Lazarevcu

U cilju povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju na ulicama GO Lazarevac, u toku je zamena ulične rasvete. To je prva faza radova, koja obuhvata zamenu oko stotinu uličnih svetiljki, a nova led rasveta zamenjena je u ulici Svetog Save, Dimitrija Tucovića a ovih dana i u ulici Dula Karaklajića. Sredstva za ovu investiciju obezbeđena su iz pristupnih fondova, Ministarstva za državnu upavu i lokalnu samoupravu i Grada Beograda.

Adaptacija javne rasvete na lazarevačkim ulicama je u prvoj fazi radova. Nova led štedljiva rasveta zamenjena je u nekoliko frekventnijih ulica a u planu je da se nove ulične svetiljke postave u celom užem gradskom jezgru, kaže Aleksandar Bulatović. Cilj je povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, kako vozača, tako i pešaka ali i ušteda električne energije.

Uprkos apelu nadležnih da vozači obrate pažnju na uslove na putevima i brzinu prilagode gradskoj vožnji, na sam dan postavljanja nove javne rasvete u ulici Svetog Save, dogodila se saobraćajna nezgoda, kada je mladić koji je vozio automobil marke „Suzuki“ izgubio kontrolu i udario u jednu od tek postavljenih svetiljki. Srećom, nije bilo povređenih ali je načinjena veća materijalna šteta.

Bulatović je napomenuo da je završena i javna nabavka za rekonstrukciju ulice Kralja Petra. Očekuje se početak radova za nekoliko dana a rok za završetak je početkom novembra. Rekonstruiše se deo od autobuske stanice do raskrsnice.

Pored rekonstrukcije najfrekventnije ulice u Lazarevcu, u toku su radovi i u Stepojevcu, Šopiću i Rudovcima.

Na pitanje kada će biti urađenja rekonstrukcija dela trotoara u ulici Dimitrija Tucovića, rešen problem postavljanja semafora na raskrsnici kod „Lomićke“ i postavljanje saobraćajnih znakova u naselju „Rasadnik“, Bulatović kaže da je u planu da na proleće budu završeni trotoari a obećanje Sekretarijata za saobraćaj Grada Beograda je da ta raskrsnica dobije semafor za dva do tri meseca. Naselje Rasadnik, saobraćajnu signalizaciju dobiće kada investicioni radovi budu u potpunosti završeni.

Plan GO Lazarevac je da se do kraja godine asfaltira nekih 20 nekategorisanih puteva. Sprovedena je javna nabavka a budžetom su predviđena sredstva za ovu namenu. Time će biti ispunjen plan za ovu godinu a nadamo se da će taj trend biti nastavljen i u 2019. a do kraja 2020. godine svi nekategorisani putevi biti stavljeni pod asfalt, kaže Aleksandar Bulatović.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA