BeogradLazarevacVesti

Zamenom ventila i otvaranjem novih ventilskih mesta, lazarevačko komunalno smanjuje gubitak vode

U kasnim večernjim satima radnici lazarevačkog komunalnog preduzeća bili su angažovani na zameni dva ventila (fi 150 i fi 200mm) na raskrsnici Dula Karaklajića i Dimitrija Tucovića. Zamenom ovih ventila smanjiće se gubitci vode a prilikom budućih intervencija u prvoj zoni neće više biti potrebe za isključivanjem vode u većem delu ove zone. Radove je obišao i direktor komunalnog Aleksandar Rakić i rekao da su izabrali da radove vrše u večernjim satima kako bi tokom dana  kontinuirano isporučivali vodu svojim korisnicima.

Zamena ventila

U periodu od 22h do 04 časa ujutru, u ponedeljak uveče delovi Lazarevca, tačnije stanovnici ulica Dule Karaklajića, Dimitrija Tucovića, delovi Petke i Šopića, nisu imali vodu. Razlog je radovi na zameni dva ventila kojim će se smanjiti zanačajno gubitci vode. Uprkos otežanim uslovima rada tokom noći, radnici lazarevačkog komunalnog uspešno su obavili posao a radove je obišao i direktor komunalnog Aleksandar Rakić, koji je u izjavi za medije rekao da su dva razloga zašto se u ovom delu izvode radovi i koji su benefiti.

Aleksandar Rakić
Aleksandar Rakić

Kada se završi zamena postojećih ventila, u planu je otvaranje novih ventiliskih mesta kako bi se na taj način smanjio broj korisnika koji će ostajati bez vode ukoliko dođe do nekih popravki ili neplanskih havarija, kaže Rakić.

Na pitanje novinara zašto se radovi izvode noću, Rakić kaže da je jedini razlog da građani tokom dana imaju uredno snabdevanje vodom i da su potrebe sa vodom tokom večernjih časova svakako manje.

Svi radovi izvode se u korist naših korisnika ali i kako bi se smanjili gubitci u komunalnom, kaže direktor Rakić i zahvaljuje se sugrađanima na strpljenju i razumevanju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA