Nagrađeni zavičajni umetnici Lazarevca, Lajkovca i Ljiga

U Biblioteci „Dimitrije Tucović“ Lazarevac održana je dodela priznanja sa prvog konkursa „Povelja – istaknuti umetnik i istaknuti stručnjak u kulturi zavičaja Srednje Kolubare i Šumadijske Kolubare“. Osnivači ovog priznanja su lazarevačka biblioteka, Turistička organizacija opštine Ljig i Kulturni centar „Hadži Ruvim“ iz Lajkovca. Prvi dobitnici priznanja su Jeremija Lazarević pisac poreklom iz Lajkovca, vajar Milutin Ranković iz Lajkovca, Mirko S. Marković, bibliotekar iz Ljiga i Jagoda Nedeljković prvi zaposleni u lazarevačkom Centru za kulturu. Organizatori priznjanja se nadaju da će ova manifestacija postati tradicionalna i još masovnija.

Povelje za zavičajne umetnike

U lazarevačkoj biblioteci održana je dodela priznanja sa konkursa „Povelja – istaknuti umetnik i istaknuti stručnjak u kulturi zavičaja Srednje Kolubare i Šumadijske Kolubare“. Nagrađeni su Jeremija Lazarević i Milutin Ranković iz Lajkovca, Mirko S. Marković iz Ljiga i Jagoda Nedeljković iz Lazarevca. Dodela ovih priznanja organizuje se po prvi put, a direktorka Biblioteke „Dimitrije Tucović“ Jasmina Ivanković, nada se da će ovaj događaj prerasti u tradicionalnu manifestaciju.

Dodela priznanja zavičajnim umetnicima

Predsednik žirija i direktor Turističke organizacije Ljig Vladimir Ivanović kaže da je ova stručna komisija odluke o laureatima donela jednoglasno.

Jedan od dobitnika nagrade, vajar iz Lajkovca Milutin Ranković ističe zadovoljstvo što je akcenat stavljen na zavičajnosti.

Prigodni pokloni za zavičajne umetnike

Među dobitnicima nagrade je i bivša direktorka Centra za kulturu i kustos Moderne galerije Jagoda Nedeljković, koja se ovom prilikom na priznanju zahvalila predlagaču.

U planu je da se ove nagrade, koje su prvi put dodeljene ove godine, u budućnosti prošire i na oblast zavičajne publicistike.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA