BeogradLazarevacVesti

Zasedao Štab za vanredne situacije GO Lazarevac

Nakon kiše koja je u juče u prekidima padala ceo dan, izlila se reka Vrbovica i poplavila preko 30 domaćinstava, novu sednicu održao je Štab za vanredne situacije Gradske opštine Lazarevac na kojoj je podnet izveštaj o trenutnom stanju u severnom delu opštine Lazarevac.

Posledice poplava se saniraju zadovoljavajućim intezitetom, voda se povukla i započeto je rasčišćavanje terena, rekao je nakon sednice Štaba predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić. Na sastanku je dogovoren plan rada svih javnih preduzeća za nedelju i ponedeljak i dalje radove koje će se izvoditi u Stepojevcu, Vrbovnu i u Leskovcu. U planu je i da se radovi na čišćenju kanala i uklanjanju otpada privedu kraju u ponedeljak. Sinđelić je naveo i da su tokom dana opštinske komisije počele sa popisom materijalne štete u poplavljenom području.

Bojan-Sinđelić

Prema rečima Sinđelića, najkritičnije je bilo u mesnim zajednicama Stepojevac i Vrbovno gde je poplavljeno više od 30 domaćinstava.

Najkritičnija tačka je bila u Stepojevcu i Vrbovnu. Preko 30 kuća je stradalo u Stepojevcu, dve u Vrbovnu, dom kulture i fudbalsko igrališe u Vrbovnu, putna infrastruktura… – dodao je Sinđelić.

Ekipe Crvenog krsta Lazarevac su obišle sva domaćinstva koja su bila pogođena poplavom i porodicama uručila neophodnu pomoć.

Mi smo obišli sva domaćinstva, da vidimo šta im je najpotrebnije. pripremili smo pakete hrane, pakete za ličnu higijenu, ćebad, jastuke, posteljine i to smo im danas u toku dana dostavili – dodao je Zoran Gavrilović.

Ekipe Zoo higijene su tokom dana uklonile leševe uginulih životinja a ne postoji nikakva opasnost od zaraza. Voda na vodovodu je ispravna za piće, dok se voda iz privatnih bunara ne sme koristiti ni u tehničke svrhe niti za piće, poručeno je sa sednice Štaba za vanredne situacije GO Lazarevac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA