BeogradVesti

Svečano otvoren rekonstruisani Narodni muzej u Beogradu

Multimedijalnim spektaklom na Trgu Republike, večeras je svečano otvoren rekonstruisani Narodni muzej. Događaju su prisustvovali gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, glavni urbanista Milutin Folić, kao i brojni predstavnici Vlade Srbije, Grada Beograda, diplomatskog kora, kulturnog i javnog života.
Narodni-muzej-4
Foto/Beo info

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić naglasila je značaj timskog rada i kontinuiteta, ističući da je otvaranje Narodnog muzeja rezultat upravo toga.

Ovo je važan korak ka budućnosti u kojoj cenimo stvaralaštvo i kreativnost. Narodni muzej je srž naše kulturne tradicije i izuzetan spomenik kulture ne samo za našu zemlju već i za Evropu – navela je Ana Brnabić.

beo-info-1
Foto/Beo info

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević najavio je da nas u narednom periodu očekuje, između ostalog, i realizacija projekta Muzeja grada Beograda u Resavskoj i izgradnja zgrade opere i baleta na Trgu Republike. On je poručio da otvaranje Narodnog muzeja treba da bude simboličan početak male renesanse kulturnog razvoja naše zemlje jer, kako je dodao, kultura je naša hrana i naš život.

Foto/Beo info

Naša najznačajnija institucija kulture nakon petnaest godina otvorila je vrata posetiocima, a izloženo je oko tri hiljade od četiri stotina hiljada artefakata, koliko ih Narodni muzej poseduje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA