BeogradLajkovacVesti

Zatvoreni bazen u Lajkovcu do kraja 2018. godine

Pri kraju su radovi na zatvorenom bazenu, objekat će biti završen do maja-juna, posle čega sledi izgradnja trafo-stanice i kotlarnice kako bi do kraja godine plivački bazen zvanično bio otvoren, rekao je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković, prilikom obilaska radova. Bazen će biti na raspolaganju aktivnim sportistima i svim građanima Lajkovca i okolnih mesta. Izgradnjom zatvorenog bazena zaokružuje se opremanje Sportsko-rekreativne zone od 22 hektara.

Skoro deset godina, izgradnja bazena u Lajkovcu , bila je san svih građana. Konačno se nazire završetak radova na ovom sportskom objektu, koji će po rečima predsednika opštine biti kompletno završen do kraja godine. Trenutno se izvode radovi u unutrašnjem delu bazena.

Zatvoreni bazen u Lajkovcu do kraja 2018. godine

Izgradnja trafostanice i kotlarnice, planirana je po završetku unutrašnjih radova. Dogovor opštine Lajkovac i RB „Kolubara“ je da na ime preseljena Malog Borka, deo sredstava bude utrošen upravo za ovu namenu, kaže Živković.

Krajem 2018. godine objekat bazena trebalo bi da u potpunosti bude funkcionalan, nakon čega sledi i parterno uređenje.

Zatvoreni bazen u Lajkovcu do kraja 2018. godine

Lajkovčani ali i građani okolnih mesta imaće priliku da u ovom sportskom objektu koriste dva bazena, ukupne površine 3.000 kvadratnih metara, sa svim pratećim sadržajima i relaks zonom. Jedan bazen će biti dimenzija 33×25 metara, a drugi nešto manji, dečji. Bazeni će biti pogodni i za pripreme sportista i utakmice vaterpolista. Tehnički prostor će se nalaziti ispod prizemnog nivoa, po propisima naloženim za ovakav tip objekta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA