BeogradLazarevacVesti

Završen 6. Grejtest open, Kipranin Nikolas Kampourakis najbolji bokser

U velikoj sali SRC „Кolubara” završen 6. Međunarodni turnir u boksu „Grejtest open” koji je u Lazarevcu trajao tri dana. „Grejtest open“ je ove godine okupio preko 70 takmičara iz šest zemalja, što je pokazatelj da turnir iz godine u godinu raste. Najbolji bokser i osvajač turnira je Kipranin Nikolas Kampourakis a najuspešnija reprezentacija je Srbija. Među damama najbolja je boksera Dragana Jovanović iz Srbije.  U finalnom danu turnira prisutne goste, takmičare i sudije pozdravili  su i predsednik Gradske optine Lazarevac Bojan Stević i ambasador Republike Kipar u Srbiji Dimitrios Teofilaktu.

Turnir u boksu

 

Od 31. marta do 02. aprila Lazarevac je bio grad boksa. U organizaciji Boks kluba „Grejtest“, po šesti put u SRC „Kolubara“ održan je Međunarodni turnir u boksu „Grejtest open“. Odlična organizacija i dobri domaćini i ove godine bili su više nego dovoljan razlog da  manifestacija okupi boksere, ne samo iz naše zemlje već i regiona, Slovenije, Kipra i drugih zemalja. Preko 70 takmičara odmerilo je snage ali je ove godine najbolji među njima bio Kipranin Nikolas Kampourakis. Turniru je pristustvovao i predsednik opštine Bojan Stević i izrazio nadu da će ovaj turnir, koji već šestu godinu za redom organizuje Bokserski klub „Grejtest”, postati prepoznatljiv za naš grad, a da će se opština kao i do sada truditi da pomogne organizaciju ovog skupa.

6. Grejtest open

Turniru je prisustvovao i ambasador Kipra u Srbiji Dimitrios Teofilaktu, koji je želeo da pruži podršku svojim bokserima, koji sada već tradicionalno peti put učestvuju na turniru. On je ovom prilikom čestitao organizatorima i opštini na dobroj organizaciji turnira, koji je na jednom mestu okupio mladost i omogućio ljudima da uživaju u ovoj plemenitoj veštini i da sklope nova prijateljstva.

„Čestitam gradu na dobroj organizaciji turnira. Ovo je dobra prilika za sportiste, trenere i sve da uživaju u ovom sportskom događaju. Kao bivši sportista, uvek vrednujem sport jer okuplja mladost iz različitih zemalja, pruža priliku da se sklope nova priljateljstva i da se uživa u ovom plemenitom sportu. Drugo stvara neraskidive veze između zemalja, kao što su Kipar i Srbija, ali prevashodno jer sklanja mlade ljude sa ulice i pruža im priliku da se oprobaju na terenu, da energiju usmere u sport i pokažu svoje talente. Čestitam gradu na organizaciji, učesnicima, trenerima,pobednicima turnira i ljudima koji su danas ovde. Zadovoljstvo mi je što sam tu i hvala vam na pozivu“, rekao je ambasador Kipra.

Grejtest open u Lazarevcu

Ove godine na turniru je učetvovalo šest zemalja a bokseri su se takmičili u tri kategorije: juniori, kadeti i omladinci. Organizatori su dodelili priznanje glavnom sponzoru turnira i istakli nadu da će naredne godine „Grejtest open“ biti još masovniji.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA