BeogradLazarevacVesti

Završen šesti pozorišni festival u Vreocima

U Domu kulture u Vreocima dodelom nagrada i pehara, svečano je završen šesti školski pozorišni festival koji organizuje Osnovna škola “Dimitrije Diša Đurđević“.

Ove godine učešće je uzelo osam škola sa teritorije opštine Lazarevac a najbolja predstava po oceni žirija u starijoj kategoriji je „Ljutiti čovek“ OŠ „Milorad Mladenović Selja“ iz Dudovice, dok je u mlađoj grupi nagrada pripala predstavi „Čistoća je od zlata jabuka“ OŠ „Diša Đurđević“ iz Vreoca.

Više od 200 učenika prodefilovalo je pozorišnim daskama šestog pozorišnog festivala, koje OŠ „Diša Đurđević“ organizuje u Vreocima. Ove godine 16 predstava takmičilo se za nagradu a masovnost učesnika ali i same publike odličan je pokazatelj kvaliteta ovog festivala, kaže direktorka škole Mirjana Joksimović.

Završen šesti pozorišni festival u Vreocima

Pozorišni festival dramskih grupa osnovnih škola je za šest postojanja postao manifestacija za koju se priprema tokom čitave školske godine, i koja svaki put po rečima direktorke OŠ “ Diša Đurđević“ iz Vreoca ispuni očekivanja.

Osnovci iz OŠ „Diša Đurđević“ osvojili su prvo mesto u kategoriji mlađe grupe. Njihova predstava „Čistoća je od zlata jabuka“ pobrala je sve simpatije, kako žirija tako i publike.

U žiriju su i ove godine bili predstavnici Prvog prigradskog pozorišta, Moderne galerije i plesnog kluba “Kolus“. Predsednik žirija, glumac Darko Bjeković, kaže da je iz godine u godinu kvalitet predstava veći i posebno pohvalio rad na dikciji i talentu koji su mladi glumci pokazali na sceni.

Darko Bjeković
Darko Bjeković

Oduševilo me rad sa decom na dikciji koja je ove godine za 75 odsto bolja od prošle godine. Deca su bila hrabra, glasna, dovoljno u glumačkoj radnji. Svaka predstava je mogla da se gleda bez problema, jedno uživanje. Ja se nadam da će ovaj festival iz godine u godinu, krupnim koracima poboljšavati svoj kvalitet – rekao je Darko Bjeković

Cilj festivala je afirmacija dramskog izvođenja među učenicima nižih i viših razreda osnovne škole. Učenici su se i ove godine prvenstveno zabavili i družili, ali i razmenili iskustva, stečena znanja i svoj glumački talenat prikazala i mnogobrojnoj publici koja je tri dana uživala u 16 predstava.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA