BeogradLazarevacVesti

Završena rekonstrukcija Orašačke ulice

U naselju Orašac završeno je asfaltiranje Orašačke ulice u dužini od 750 metara. U rekonstrukciju ove ulice JP “Putevi Beograda” i opština Lazarevac uložili su 17 miliona dinara. Pored zamene asfalta, proširen je parking prostor i uređena pešačka staza. U pratnji saradnika i državnog sekretara Bojana Stevića rekonstruisanu ulicu obišli su predsednik opštine i njegov zamenik i ovom prilikom istakli da ova saobraćajnica nije u potpunosti rekonstruisana još od 1980. godine.

Posle skoro četiri decenije, Orašačka ulica u Lazarevcu dobila je nov izgled. Pored rekonstrukcije asfaltnog zastora, uređena je pešačka staza i proširen parking prostor a po rečima predsednika opštine biće postavljeni i dodatni kontejneri za otpad.

Bojan Sinđelić, predsednik Gradske opštine Lazarevac
Bojan Sinđelić, predsednik Gradske opštine Lazarevac

Pored infrastrukturnog uređenja, stanovnici ove ulice dobiće i novu led rasvetu a za najmlađe sugrađane biće izgrađen park sa svim neophodnim mobilijarom, rekao je ovom prilikom Bojan Stević, državni sekretar u Ministratvu državne uprave i lokalne samouprave. On je ovom prilikom najavio i početak rekonstrukcije “središnjeg niza” u naselju Treća mesna.

Bojan Stević, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave
Bojan Stević, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave

U ovoj ulici živi oko 1600 ljudi. Ako se ne računaju neke sitne popravke, ulica je poslednji put rekonstruisana 1980. godine, kažu stanovnici i dodaju da je njihov predlog da se uredi ova ulica naišao na razumevanje čelnika lokalne samouprave.

Radove u ovoj ulica u dužini od 750 metara finansirali su JP „Putevi Beograda”, a u sređivanje ove deonice uloženo je oko sedamnaest miliona dinara.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA