LazarevacVesti

Završena revitalizacija bunara B1 u Lazarevcu, rekordan broj bunara u poslednjih 15 godina

Snabdevanje vodom na teritoriji opštine Lazarevac je zadovoljavajuće i vode nema samo u slučaju kada se rade dnevne intervencije, rekao je direktor Javnog preduzeća za komunalnu privredu „Lazarevac“ Aleksandar Arsenović. Ukoliko ne bude većih havarija i problema na bunarima, pri ovakvoj temperaturi, Lazarevac će imati dobro vodosnabdevanje, istakao je Arsenović. Revitalizacija bunara B1 u Lazarevcu je završena, pa sada sa izvorišta Peštan na fabriku dolazi 105 sekundnih litara i radi ukupno 13 bunara, kaže Arsenović.

Revitalizacija bunara B1

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, radovi na revitalizaciji bunara B1 u Lazarevcu su kasnili, rekao je na konferenciji za medije direktor Javnog preduzeća za komunalnu privredu „Lazarevac“ Aleksandar Arsenović.

Puštanje u rad ovog bunara je kasnilo nekoliko dana zbog zapušenja distributivnog voda, ali je taj problem rešen, pa sada radi 13 bunara, što je rekord u poslednjih 15 godina, pojasnio je Arsenović.

Aleksandar Aresenović
Aleksandar Aresenović

Vodosnabdevanje u opštini Lazarevac je dobro, i do prekida u snabdevanju vodom dođe samo ukoliko postoje dnevne intervencije u pojedinim ulicama a ako ne bude većih havarija, očekuje se da vode bude dovoljno, kaže Arsenović.

Vodovod u Lazarevcu

U cilju suzbijanja epidemije koronavirusa, lazarevačko komunalno preduzeće odlučilo je da sa svim raspoloživim cisternama ponovo počne dezinfekciju ulica i trotoara hiperhlorisanom vodom.

Čišćenje ulica

Direktor Arsenović upitio je apel svim sugrađanima da kabasto smeće izbacuju prve subote u mesecu, a isto će biti odvoženo besplatno.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u opštini Lazarevac, buvljak u Šopiću do daljeg će biti zatvoren. Kada su u pitanju zelene pijace, one rade uobičajeno, uz primenu propisanih mera, pre svega držanja fizičke distance i obavezno nošenje zaštitnih maski.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA