BeogradLazarevacVesti

Završne radove na sportskoj sali u Rudovcima obišao Bojan Stević

Završne radove na izgradnji sportske sale pri OŠ “Rudovci“ u Rudovcima obišao je predsenik GO Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima. Projekat će biti završen nakon 29 godina od polaganja kamena temeljca, podsetio je  predsednik GO Lazarevac. Stević je napomenuo da je proces ozakonjenja školskog objekta i upisa u katastar počeo 2015. godine, što je bio preduslov za završetak radova. Kako je ovom prilikom najavljeno sala će biti svečano otvorena tokom decembra ove godine. Izgradnju ovog objekta koji će pored učenika koristiti sportisti, rekreativci ali i KUD “Rudar“ za svoje probe. Sredstva za završetak radova obezbedilo je Ministarstvo za sport i omladinu kao i EU iz pristupnih fondova, napomenuo je Stević.

rudovci 1Izgradnja sportske sale pri OŠ “Rudovci“ počela je pre tačno 29 godina. Kako je najavio predsednik GO Lazarevac Bojan Stević sala će svečano biti otvorena tokom decembra. Stević je napomenuo da su sredstva za završetak radova u visini od 430 000 evra obezbeđena zahvaljujući Ministarstvu za sport i omladinu ali i pristupnim fondovima EU.

Rudovci 2Predsednik Stević je podsetio na sve poteškoće tokom realizacije projekta, i dodao da su radovi na nastavku izgradnje počeli 2015. godine. Ozakonjenje školskih objekata je preduslov da škole apliciraju za sredstva za ovakve i slične projekte, napomenuo je Stević.

Rudovci 3

Direktor OŠ “Rudovci“ Nebojša Delić zahvalio se predsedniku GO Lazarevac Bojanu Steviću ali i svima koji su podržali realizaciju ovog projekta. Delić je najavio da su obezbeđena sredstva za dodatne učionice i školski nameštaj.

Rudovci 4Realizacija projekta izgradnje sportske sale sa pratećim objektima i tri dodatne učionice počela je 1991. godine.  Pored sportske hale škola će sa novim učionicama dobiti mogućnost za izvođenje kabinetske nastave iz biologije, fizike, hemije i geografije.

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA