BeogradLazarevacObrazovanjeVesti

Završni ispit za osmake 27, 28, 29. juna

Zbog produženja školske godine za učenike osnovnih i srednjih škola za tri dana, biće pomereno i polaganje završnog ispita, odnosno male mature, koju će učenici osmog razreda imati 27, 28. i 29. juna. Polaganje završnih ispita biće organizovano u školama a učenici će rešavati zadatke iz srpskog, matematike i kombinovani test. U aprilu mesecu učenici su imali probni završni test koji je bio priprema za nastavnike i učenike i pokazao je da su đaci malo lošije rezultate imali iz matematike, rekla je za RTV Gem Verica Anđelić, predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola u Lazarevcu. Kraj školske godine za osmake je 10. juna.

Završni test za osmake

Zbog produženja školske godine za učenike osnovnih i srednjih škola za tri dana, biće pomereno i polaganje završnog ispita, koju će osmaci polagati 27, 28. i 29. juna. I ove godine osmaci polažu srpski, matematiku i kombinovani test.

Polaganje ispita vršiće se po unapred ponuđenima modelima u zavinosti od prostornih uslova i kapaciteta koje školske ustanove imaju. Neohodno je da organizuje u školama u kojima su učenici završili svoje obrazovanje a poželjno je da budu u velikim salama, kaže Verica Anđelić.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

Ove godine, kao i prošle, u učionici može biti maksimalno 10 učenika i jedan dežurni nastavnik i potrebno je da se poštuje razmak od dva metra između maturanata.

Probni završni ispit verna je simulacija procesa završnog ispita, gde učenici i zaposleni prolaze kroz utvrđene procedure ispita – vreme dolaska, potreban pribor, postupanje i pravila pre, u vreme i nakon završnog ispita, organizacija prostora i rada, uloge odeljenjskog starešine, dežurnih nastavnika, supervizora i drugo. Cilj organizovanja probnog završnog ispita je i provera koliko su učenici u ovom trenutku spremni za završni ispit i na čemu treba raditi u narednom periodu.

Testovi završni ispit

U školama su ovih dana još uvek promocije srednjih škola sa teritorije naše opštine ali i okruženja. Na osnovu uspeha u školi i bodovanja sa završnog ispita, osmaci će imati priliku da upišu željenu školu i nastave svoje obrazovanje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA