Ženski futsal spektakl 2. oktobra: Reprezentacija Srbija – Ukrajina

Međunarodna prijateljska utakmica između ženskih futsal reprezentacija Srbije i Ukrajine biće odigrana u sali Sportsko rekreativnog centra „Kolubara“ u sredu 2. oktobra sa početkom od 18 časova. U sklopu pretkavlifikacija za evropsko prvenstvo, pored utakmice u Lazarevcu, naše futsalerke će sa Ukrajinom odmeriti snage i u utorak 1. oktobra u Beogradu, u hali „Šumice“ od 15 časova.

Dve utakmice ženske futsal reprezentacije Srbije protiv Ukrajine su u sklopu priprema za predstojeći ciklus pretkvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine. Prva utakmica će biti odigrana u utorak u Beogradu a druga 3. oktobra u lazarevačkom sportskom centru “Kolubara” sa početkom od 18 časova. Poseban motiv da sala bude puna navijača je činjenica da u reprezentaciji igraju tri Lazarevčanke.

Kapiten reprezentacije Srbije Marija Armuš kaže da Ukrajina spade među kvalitetnije ekipe ali da će futsalerke dati sve od sebe da odigraju dobro i pobede, bez obzira na činjenicu što se radi o prijateljskim utakmicama.
Igračica Andrijana Trišić očekuje veliku borbu u kojoj će Srbija pokazati sve svoje kvalitete. Ona očekuje da će igračice imati veliku podršku sa tribina.

Marija Armuš, kapiten reprezentacije Srbije
Marija Armuš, kapiten reprezentacije Srbije

Predsednik Fudbalskog saveza Lazarevca Marko Ranković izrazio je zadovoljstvo što će Lazarevac biti domaćin reprezentacijama Srbije i Ukrajine. Ovom prilikom zahvalio je Sportsko rekreativnom centru “Kolubara”, Gradskoj opštini Lazarevac i Futsal klubu Kolubara na organizaciji ove utakmice i izrazio nadu da će Lazarevčani, kao i do sada, biti dobri domaćini igračicama.

Marko Ranković, predsednik Fudbalskog saveza Lazarevca
Marko Ranković, predsednik Fudbalskog saveza Lazarevca

Organizacija ove utakmice je velika čast a svoju podršku devojkama sa tribina pružiće i futsaleri, kaže predsednik Futsal kluba Kolubara Saša Žujović. Uprkos tome što je Ukrajina veliki favorit, Žujović veruje u pobedu naših igračica.

Kada su planovi u pitanju, ideja je da se u budućnosti u Lazarevcu oformi ženski futsal klub. Pored toga, želja je da Lazarevac bude grad domaćin kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti održano 2020. godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA