ŽFK Kolubara sprema se za početak takmičenja u Super ligi Srbije

Fudbalerke Kolubare vredno treniraju pred početak takmičenja u Super ligi Srbije. One su u prethodnoj sezoni, koja je prekinuta zbog koronavirusa, osvojile prvo mesto i plasirale se u najviši rang srpskog ženskog fudbala. Debitansku sezonu u Super ligi počinju u avgustu a izvučeni su i prvi parovi za početak takmičenja. Šef stručnog štaba Stevan Vasiljević sa saradnicima, okupio je igračice koje treninge koriste za hvatanje zaleta pred naporne testove.

ŽFK Kolubara

Fudbalerke Kolubare izborile su istorijski uspeh plasmanom u Super ligu Srbije. U okviru novog prvenstva igraće sa Spartakom iz Subotice, Crvenom Zvezdom, Vojdovinom, Slogom iz Zemuna… Pre nekoliko dana, poštujući sve mere koje je propisala država, počeli su sa treninzima i uigravanjem a izvučeni su i prvi parovi za novu sezonu.

Takmičenje bi trebalo da počne 7. ili 8. avgusta a šta ŽFK Kolubara očekuje pitali smo šefa stručnog štaba Stevana Vasiljevića.

Stevan Vasiljević
Stevan Vasiljević

Vasiljević kaže da ih narednih dana očekuju i kontrolne utakmice. Imamo u planu da odigramo tri-četiri test utakmice do starta prvenstva, kaže trener ŽFK Kolubare.

O mogućim izmenama u redovima fudbalerki, Vasiljević kaže da nema novih imena, ali su u potrazi za pojačanjima. Nijedna igračica iz prethodne sezone nije izrazila želju da promeni klupsku boju, dodao je Vasiljević.

Većina devojaka koje sada igraju za Kolubaru su iskusne a veći deo njih je iz Lazarevca. Svesne su da ih očekuje teško takmičenje i jaki protivnici ali se nadaju opstanku u Super ligi Srbije i vredno treniraju. Verujemo da ćemo radom i zalaganjem postići rezultate koji će nam omogućiti opstanak što je za nas prioritetan zadatak, kažu fudbalerke Kolubare Gordana Milinović i Sandra Milojević.

Gordana Milinović
Gordana Milinović
Sandra Milojević
Sandra Milojević

Čini se da je ženski fudbal ponovo u modi a svojim uspehom fudbalerke Kolubare ruše sve predrasude. U Prvoj ligi Srbije od 10 odigranih utakmica, ove mlade devojke ostvarile su devet pobeda i igrale jednom nerešeno.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA