BeogradLazarevacVesti

ŽOK Lazarevac ove godine slavi 30 godina, ulazak u viši rang očekivanje za kraj sezone

Ženski odbojkaški klub Lazarevac ove godine slavi jubilej, 30 godina postojanja. Trenutno se prvi tim takmiči u Drugoj ligi, grupa Centar, a dva kola pred kraj sezone odbojkašiće su na prvoj poziciji. Očekivanja su da će tim ući u viši rang takmičenja a to bi ujedno i bila najveća satisfakcija u godini jubileja, kaže jedan od trenera, Darko Stojković. Za klub igraju devojčice iz Lazarevca, samo par njih je iz Beograda a mlada ekipa dobila je i novog trenera, Dejana Stojkovića, koji je šest godina trenirao Ubljanke i bio u Super ligi, najvišem rangu takmičenja. U okviru kluba postoji nekoliko selekcija, kao i školica odbojke a da je ovaj sport popularan govori i podatak da u klubu trenutno trenira oko 100 devojčica.

ŽOK Lazarevac

U godini kada ŽOK Lazarevac slavi tri decenije postojanja, prvi tim bori se za ulazak u viši rang takmičenja. Još dva kola dele ih od ulaska u Prvu ligu a trenutno su odbojkašice „Lazarevca“ na prvoj poziciji. Jedan od trenera, Darko Stojković, kaže da je odbojka najrasprostranjeniji sport u gradu među devojčicama a u prilog tome govori i činjenica da tri kluba postoje u Lazarevcu i da u svakom trenira oko 100 devojčica.

Darko Stojković, trener ŽOK Lazarevac
Darko Stojković, trener ŽOK Lazarevac

Za klub igraju devojčice iz Lazarevca, samo par njih je iz Beograda a mlada ekipa dobila je i novog trenera, Dejana Stojkovića, koji je šest godina trenirao Ubljanke i bio u Super ligi, najvišem rangu takmičenja. Ukoliko tim uđe u viši rang takmičenja, planirano je i pojačanje u ekipi, kaže trener Stojković.

Tim funkcioniše kao jedno a odbojkašice „Lazarevca“ imaju ambicije i očekivanja da će se izboriti za ulazak u Prvu ligu. Kažu da su treneri dobri i da se vredno radi kako bi postigli veliki uspeh.

Do ulaska u viši rang odbojkašice „Lazarevca“ vredno treniraju i nadaju se pobedi u narednim susretima. Još dva kola dele ih od ulaska u Prvu ligu a nadamo se da će narednu utakmicu, koja se bude igrala u našem gradu, ispratiti još veći broj publike.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA