BeogradLazarevacVesti

Puls teatar priprema 87. premijeru, u toku i akcija „Smej se za trista“

Prvo prigradsko pozorište Puls teatar 25. aprila imaće 87. premijeru, komad „Divlji labudovi“ po tekstu Hansa Kristijana Andersona a u režiji Aleksandra Pejakovića. April je mesec komedije a u tom duhu, lazarevački teatar pokrenuo je akciju „Smej se za trista“, pa će tokom ovog i sledećeg meseca na repertoaru biti komedije, najavila je direktorka pozorišta Ivana Nedeljković. Cene karata će biti simboličnih 300 dinara a tokom ovog vikenda najmlađa publika imaće priliku da u četiri termina pogleda i komad „Peta strana sveta“, autorski projekat Bojane Lazić.

Godinu jubileja Hansa Kristijana Andersona i Albera Kamija, Prvo prigradsko pozorište Puls teatar obeležiće premijerama i komadima koji su nastali iz pera ova dva velikana. Već u ovom mesecu na repertoaru „Pulsa“ su „Divlji labudovi“ za decu uzrasta od 12 godina i stariju. U predstavi igra skoro ceo ansambl pozorišta koji se vredno spremao za ovaj komad a publika će imati priliku da vidi i čuje kako su glumci savladali i sviranje na afričkim instrumentima. Režiju ovog komada potpisuje banjalučki reditelj Aleksandar Pejaković, koji će ovom predstavom obeležiti svoj jubilej, najavljuje direktorka pozorišta Ivana Nedeljković.

Tokom ovog vikenda, u četiri termina, za najmlađu pozorišnu publiku na programu je autorski projekat Bojane Lazić „Peta strana sveta“, namenjan publici od dve godine.

Već 9. aprila predstavom „Vilona, daire i pegla“ počinje akcija pozorišta „Smej se za trista“ a publika će tokom ovog i sledećeg meseca moći da po ceni karte od 300 dinara pogleda skoro sve komedije koje su na repertoaru ovog pozorišta.

U maju mesecu naše pozorište gostovaće u Sarajevu na Dečijem festivalu sa predstavom „Crno jagnje“ u Pozorištu mladih, a predstava „Kao da ne bismo“ putuje u Portugal u Bragu. „Lavina“ će igrati na Festivalu u Maltepeu u Istanbulu, a do kraja godine u planu je još nekoliko premijera, najavljuje Ivana Nedeljković.

Planova je puna, autorskih projekata i novih premijera. Prvo prigradsko pozorište Puls teatar vredno radi i stvara, pomerajući granice i okvire na koje smo navikli, stvarajući novu publiku koja se uvek raduje novim projektima i nagradama koje talentovani glumci ovog ansambla donose u naš grad.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA