BeogradLazarevacLjig

U Ljigu održana prva redovna sednica PD „Eko Tamnava“ Ub

Opština Ljig bila je domaćin prve redovne sednice PD „Eko Tamnava Ub“ na kojoj je izabrano rukovodstvo koje će predsedavati u naredne četiri godine. Na mesto predsednika skupštine Privrednog društva reizabran je Đorđe Maksimović koji je i u prethodnom sazivu obavljao ovu funkciju. Na skupštini se našlo 11 tačaka.

Skupština PD Eko Tamnava u Ljigu

Treći saziv skupštine PD „Eko Tamnava Ub“ za prethodni period uspeo je da prikupi neophodnu dokumentaciju i dozvole za početak realizacije projekta izgradnje Regionalne deponije koja će se nalaziti u Kaleniću, rekao je na izbornoj sednici predsednik skupštine ovog privrednog društva Đorđe Maksimović. Ono što mi i dalje možemo da uradimo je da vršimo pritisak na Vladu i kancelariju predsednika Srbije da nađu način kako da nas finansiraju, dodaje Maksimović.

Đorđe Maksimović
Đorđe Maksimović

Izgradnja deponije u Kaleniću rešiće problem otpada za oko 550 hiljada stanovnika i predviđeno je da traje najmanje 25 godina, kaže Maksimović.

Skupština PD Eko Tamnava

Novo staro rukovodstvo skupštine PD „Eko Tamnava Ub“ i u narednom periodu imaće zadatak da radi na pripremi svega neophodnog za početak izgradnje tela deponije, kaže direktor Zoran Petrović.

Zoran Petrović
Zoran Petrović

Pridruženjem novih lokalnih samouprava, ocenjeno je, projekat deponije u Kaleniću dodatno dobija na značaju.

Eko Tamnava Skupština u Ljigu

Predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević rekao je ovom prilikom da ova opština trenutno ima najveći problem sa odlaganjem smeća i da se ono za sada vrši na deponiji u Belanovici. Očekujemo da ovaj projekat konačno bude priveden nameni i verujem u rukovodstvo skupštine, dodaje Lazarević.

Zoran Lazarević
Zoran Lazarević

Reč je o trenutno najvećem regionalnom projektu u Srbiji iz oblasti zaštite životne sredine, a podsećamo da se projekat izgradnje Regionalnog sistema za upravljanje otpadom “Kalenić” nalazi na listi prioritetnih infrastrukturnih projekata Vlade Republike Srbije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA