BeogradVesti

Novi sadržaji u Parku „Ušće“

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na rekonstrukciji Parka „Ušće” i tom prilikom ocenio da je ovo najveći i najzahtevniji projekat koji je „Zelenilo – Beograd” do sada imalo, jer se kompletno sređuje površina od 88 hektara.
Beo-info-3
Foto/Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je podsetio da su radovi počeli u avgustu prošle godine, te da je od tada urađeno sedam sportskih igrališta, nekoliko teretana na otvorenom i dečjih igrališta

Beo-info-6
Foto/Beoinfo

Radovi na ovoj deonici – kod Hotela „Jugoslavija”, trajaće do juna, nakon čega radnici prelaze na Park prijateljstva. Kako je gradonačelnik precizirao, i taj deo će se potpuno obnoviti, kao i „Večna vatra”, a krajem godine očekuje se postavljanje jarbola sa srpskom zastavom.

Krajem godine počeće se i postavljanjem panoramskog točka, koji će biti nova atrakcija Beograda i sa kojeg će se videti velik deo grada, po uzoru na London. Takođe, tada se očekuje i početak izgradnje gondole, koja će povezati ovaj park s Kalemegdanom – rekao je Mali.

On je pozvao građane Beograda da dođu i uživaju u novim sadržajima, ali i izrazio uverenje da će ovaj deo grada postati još atraktivniji kada se posetiocima omogući odlazak odavde do tvrđave, pa potom i do Savske promenade. Novi savski most, podsetio je Mali, biće na mestu tramvajskog, a sve zajedno, dodao je on, samo je deo velikih investicija i promena u Beogradu.

Beo-info-4
Foto/Beoinfo

Gradonačelnik je naročito naglasio važnost sređivanja zelenih površina i podsetio da su nov izgled dobili Pionirski i Zemunski park. On je istakao da je veoma ponosan na radnike „Zelenila”, koji su Beograđanima i gostima glavnog grada dali prostor gde kvalitetno mogu da provode svoje slobodno vreme.

Zajedno sa gradonačelnikom, radove su obišli i glavni urbanista Milutin Folić, v.d. sekretara za komunalne i stambene poslove Nina Jandrić i direktor „Zelenila – Beograd” Slobodan Stanojević.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA