BeogradLazarevacVesti

AK “Plemenito srce“ organizovao maraton u čast Dana primirja

Povodom Dana primirja atletski klub “Plemenito srce“ organizovao je dvodnevni maraton od Obrenovca do Cera. Prva deonica bila je Obrenovac- Lazarevac. Predstavnici TO Lazarevac dočekali su učesnike maratona. Zatim su zajedno položili vence i cveće u Spomen-kosturnicu i odali počast stradalima tokom Kolubarske bitke. Tom prilikom u znak zahvalnosti na ovakvom poduhvatu  pehar je uručen Mariji Kovačević, predstavnici ministarstva odbrane.

AK1

Atletski klub “Plemenito srce“ postoji  već 20 godina, organizator je brojnih maratona koji imaju za cilj da podsete na značajne datume u našoj istoriji ili pruže podršku nekoj humanitarnoj inicijativi. Ovoga puta u čast sećanja na sve borce koji su svoje živote dali za pobedu u Prvom svetskom ratu organizovan je maraton od Obrenovca do Cera. Nezaobilazna stanica bio je Lazarevac. Maratonci su zajedno sa predstavnicima TO Lazarevac položili vence i cveće i odali počast stradalima koji počivaju u Spomen-kosturnici.

ak2

Tom prilikom predstavnici TO Lazarevac uručili su pehar maratonki Mariji Kovačević sa porukom : “Da se ne zaboravi od davnina do današnjih dana“.

AK 3AК “Plemenito srce“ je dobitnik brojnih priznanja. U vitrinama kluba je Plaketa najplemenitijeg podviga “Večernjih novosti” 2003. g, Spomenica Svete carske larve manastira Hilandar, Spomenica Hrama Hrista Spasitelja u Moskvi, blagodarnice manastira Svetih arhangela Privina glava, Spomenica crkve Svetog Nikole u Rijeci kod Čelebića, pet blagoslova blaženopočivšeg petrijarha srpskog Pavla, šest blagoslova Njagove svetosti petrijarha srpskog g. Irineja, blagoslov poglavara Ruske pravoslavne crkve patrijarha moskvskog i cele Rusije g. Alekseja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA