BeogradLazarevacVesti

Akcija Crvenog krsta i saobraćajne policije „Bezbednost dece u saobraćaju“

Crveni krst Lazarevac u saradnji sa OŠ „Dule Karaklajić“ i saobraćajnom policijom Lazarevac, organizovao je akciju „Bezbednost dece u saobraćaju“ na novom parkingu kod ove školske ustanove. Učenicima drugog razreda je prezentovan rad saobraćajne policije a oni su uz asistenciju policajaca zaustavljali vozače i savesnim i nesavesnim vozačima delili su bombone i limun.

Akcija Crvenog krsta

Ispred osnovne škole „Dule Karaklajić“, aktivisti Crvenog krsta i pripadnici Saobraćajne policije Lazarevac učenicima drugog razreda prezentovali su rad saobraćajne policije i prikazali deci ko su savesni i nesavesni vozači. Policija je u ovoj akciji zaustavljala vozače i proverala da li su vezani, da li pravilno voze decu u automobilima, da li imaju upaljenja svetla i sve ono što je bitno da obrate pažnju dok voze. Crveni krst je na ovaj način želeo da mališanima pokaže rad policajaca na terenu ali i da ih upozna za određenim pravilima koja se moraju poštovati u saobraćaju.

Deca u akciji Bezbednost u saobraćaju

Pripadnici Saobraćajne policije zaustavljali su vozače, a đaci su im upućivali apel da treba da poštuju pravila ponašanja u saobraćaju. Mališani su, u zavisnosti od toga da li su vozači savesni ili nesavesni, delili im bombone i limun.

Saobraćajna policija

Akcija “Bezbednost dece u saobraćaju“ je jedna od tradicionalnih akcija Crvenog krsta koja se organizuje u septembru. Cilj ove akcije je promovisanje adekvatnog ponašanja svih učesnika u saobraćaju i time smanjenje broja povređenih i stradalih osoba u saobraćaju. Ciljna grupa u ovoj aktivnosti su učenici nižih razreda osnovnih škola.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA