U petak, 14. po redu Festival srpskih vina u Glavnoj ulici

Ljubitelji vina u petak 30. septembra imaće priliku da u Glavnoj lazarevačkoj ulici probaju najbolja srpska vina. Ove godine 14. put zaredom održava se Festival srpskih vina, koji će na jednom mestu okupiti oko 60 izlagača a sedam domaćih vinarija biće domaćini manifestacije, kao i prethodnih godina. Svoju gastronomsku ponudu predstaviće i proizvođači sira i mesnih prerađevina a u muzičkom delu programa nastupiće učenici Muzičke škole „Marko Tajčević“ i glumci Puls teatra koji će govoriti stihove o vinu. I ove godine potrudili smo se da ništa ne prepustimo slučaju i da budemo dobri domaćini, pa su u organizaciji ovog festivala učešće uzela sva Javna preduzeća sa teritorije naše opštine, kaže Nenad Bačanac, član Veća GO Lazarevac. Dodaje da je učešće izlagača potpuno besplatno a da će program početi od 16 časova.

Fetival vina

Svoje učešće na 14. Festivalu srpskih vina u Lazarevcu potvrdilo je oko 60 vinarija iz naše zemlje, koji proizvode najbolja vina. I ove godine, pored naših lazarevačkih vinarija, svoja vina ponudiće izlagači od Subotice do Kosova i Metohije. Iako berba grožđa još uvek nije završena, mnogi izlagači potvrdili su svoj dolazak u Lazarevac iz želje da ispoštuju organizatora ali i zbog činjenice da je ovo jedan od najomiljenijih festivala kada je vino u pitanju.

Festival vina u Lazarevcu

Nenad Bačanac dodaje da je cilj festivala da vinari predstave svoje proizvode a sami posetioce se na licu mesta uvere u kvalitet domaćih vina. Želja nas kao organizatora je da svake godine svoja vina predstave i nove vinarije, kojima je teško da se pojave na velikim festivalima. I ove godine na dva štanda posetioci mogu iznajmiti čašu za degustaciju po ceni od 200 dinara.

Nenad Bačanac
Nenad Bačanac

Uorganizaciju Festivala uključila su se sva Javna preduzeća i na taj način je omogućeno svim izlagačima da na festivalu učestvuju potpuno besplatno.

Na dve bine u Glavnoj ulici svoju prezentaciju imaće i učenici Muzičke škole „Marko Tajčević“ a glumci Puls teatra govoriće stihove o vinu.

Za petak metereolozi najavljuju lep dan sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 30 stepeni. Festival počinje u 16 časova i trajaće do 21 čas. Organizatori očekuju veliku posećenost, kao i goste sa strane a omiljeni festival prošle godine posetilo je oko četiri hiljade ljudi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA