BeogradLazarevacVesti

Akcija „Priključi se“ i na teritoriji GO Lazarevac

U skladu sa dopunama Zakona o ozakonjenju i Uredbom Vlade RS od 15. septembra počeo je da teče rok u kome građani mogu podnositi zahteve za privremeno priključenje stambenih objekata na elektroenergetsku mrežu, vodovod, kanalizaciju, sistem daljinskog grejanja. Mogućnost za podnošenje zahteva je otvorena do 15. oktobra.

O ovoj aktivnosti sa kojom se započelo i na terotoriji naše opštine  govorio je i predsednik GO Lazarevac Bojan Stević.

„Suština cele stvari je u tome da se omogući građanima koji su gradili ili kupovali stanove izgrađene suprotno zakonu, a time rešavali svoje stambene potrebe, da se privremeno priključe na električnu energiju, vodovod i kanalizaciju i gasnu infrastrukturu“, kazao je Stević i dodao se ovde radi u osnovi o humanim razlozima i o ostvarivanju ljudskih prava, prava na stanovanje u skladu sa standardima.

„Važno je napomeniti da se ovim ne rešava pitanje legalizacije objekta i da ovo pravo ne mogu da ostvare investitori, odnosno vlasnici objekata drugih namena i investitori stambenih objekata, odnosno oni koji su gradili za prodaju na tržištu“, kazao je predsednik GO Lazarevac.

Stević je naglasio da je postupak za ostvarivanje prava takav da se za objekte na području GO Lazarevac zahtev podnosi Upravi GO Lazarevac, koja po ispitivanju da li podneti zahtev ispunjava sve pravne uslove za privremeno priključenje zahtev dostavlja JPКP „Lazarevac“, JP Toplifikacija ili Elektrodistribuciji Ogranak Lazarevac, u zavisnosti na koji priključak se zahtev odnosi. Nakon toga javna preduzeća obaveštavaju građane i Upravu o tehničkim mogućnostima priključenja.

„Mi smo kao opština preduzeli sve mere da se građanima omogući efikasno vođenje postupka i u tu svrhu je oformljen poseban šalter u Uslužnom centru Uprave i uspostavljena saradnja sa javnim preduzećima, a i na sajtu GO Lazarevac je dato precizno uputstvo o samom postupku“, zaključio je Stević i pozvao građane koji imaju ovu vrstu problema da podnesu zahteve za privremeno priključenje stambenih objekata u predviđnjnom roku, a najkasnije do 15. oktobra.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA