BeogradLazarevacVesti

Najboljim studentima uručene stipendije

U sali predsedništva GO Lazarevac predsednik Bojan Stević i član Veća Rade Mirković uručili su ugovore o stipendijama studentima. Ove godine 76 studenata dobilo je novčana sredstva u iznosu od 53. 000 i 63 hiljade dinara, u zavisnosti od proseka ocena. U narednim danima očekuje se i potpisivanje ugovora sa nosiocima Vukove diplome i đacima generacije, kojima će po prvi put GO Lazarevac uručiti novčanu nagradu u iznosu od 50. 000 dinara, potvrdio je predsednik Stević.

Javni poziv za dodelu stipendija bio je raspisan u dve kategorije sa prosečnom ocenom iznad 8,5 i sa prosečnom ocenom preko 9,5. Sredstva su opredeljena za 76 najboljih akademaca sa teritorije opštine Lazarevac. Čestitajući na postignutim rezultatima, predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević, poželeo im je puno uspeha u nastavku školovanja i napomenuo da će opština nastaviti da kroz podsticaje pomaže mladima u našoj opštini.

Stević je podsetio javnost i da će u narednih mesec dana piti potpisani ugovori i sa učenicima osnovnih škola, nosiocima Vukovih diploma i učenicima generacije, koji će po prvi put na poklon od opštine dobiti novčanu nagradu u iznosu od 50. 000 dinara a ovo pravo ostvarilo je 45 učenika.

U neformalnom razgovoru sa studentima, predsednik opštine zamolio ih je da mu ukažu na neke projekte koji bi trebalo uraditi a mnogi od njih poželeli su da naš grad dobije park za kućne ljubimice i da se produži rad zatvorenog bazena u SRC „Kolubara“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA