BeogradLazarevacVesti

Aktiv žena i dalje brine o baki Milici Radojević iz Šopića

Aktiv žena Lazarevac još jednom je na delu pokazao da se čvrsto drži obećanja i da je solidarnost i pomoć najugroženijim kategorijama njihov prioritet u radu. Članovi Aktiva obišli su baku Milicu Radojević, koja već nekoliko decenija živi sama u Šopiću. Baka Milica na Vidovdan napunila je 93 godine a iako je u dočekala duboku starost, suočava se sa izazovima loših uslova života i ograničenim finansijskim resursima.

Članice Aktiva žena su prepoznale potrebu da pruže pomoć Milici, ženi koja je provela veći deo svog života u Šopiću. Sa malom penzijom i u uslovima koji ne pružaju adekvatnu udobnost i sigurnost, baka Milica se suočava sa svakodnevnim izazovima. Stoga su članice Aktiva žena odlučile da se angažuju i pruže podršku, a prilikom prve posete pre par godina, obećali su joj da će svaki rođendan provoditi sa njom i da će je redovno obilaziti i pružati joj pomoć.

Današnjom posetom baki Milici, članice Aktiva žena su uručile donaciju u vidu hrane, higijenskih potrepština i drugih osnovnih potreba. Njihova prisutnost i pažnja su baki Milici izmamile osmeh na lice i pružile joj osećaj da nije sama u svojim izazovima. Ovaj gest solidarnosti i brige je još jedan primer kako zajednice mogu zajedno delovati kako bi podržale svoje članove u potrebi. Aktiv žena je dao primer da se malim gestama pažnje i podrške može pružiti značajna pomoć onima kojima je to potrebno, čak i u najmanjim sredinama.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA