BeogradLazarevacSport

Stabilno vodosnabdevanje i rekonstrukcija vodovodne mreže prioriteti lazarevačkog komunalnog

Tokom leta u opštini Lazarevac vodosnabdevanje bilo je stabilno i kontinuirano a direktor JPKP „Lazarevac“ izrazio je zadovoljstvo i dodao da su se građani suočavali sa minimalnim smetnjama u vezi sa vodom, izuzev retkih situacija usled havarija i poplave. Ova situacija je rezultat doslednih napora komunalnog da obezbedi pouzdano snabdevanje vodom tokom letnjih meseci ali i svih ostalih dana, kaže Aleksandar Rakić, direktor i napominje da je u planu bušenje novih bunara kako bi se osiguralo dugoročno i održivo vodosnabdevanje.

Stabilno vodosnabdevanje jedna je od primarnih ciljeva lazarevačkog komunalnog preduzeća a tokom ovog leta naši sugrađani bili su suočeni sa restrikcijama jedino u slučaju velikih havarija, kojih na sreću nije bilo i poplava kada se izlila reka Turija. Plan je bio da restrikcije svedemo na minimum i u tome smo uspeli i zahvalni smo opštini i Gradu Beogradu jer su nam pružili neophodnu pomoć u rešavanju ovog problema, kaže Aleksandar Rakić, direktor komunalnog.

Kako bi se osiguralo dugoročno i održivo vodosnabdevanje, u planu je i bušenje novih bunara. Sa ponosom možemo saopštiti da je već pušteno u rad pet novih bunara, dodatno jačajući kapacitete vodosnabdevanja opštine, dodaje Rakić.

U cilju daljeg poboljšanja infrastrukture vodosnabdevanja, JPKP „Lazarevac“ je najavilo plan rekonstrukcije vodovodne mreže u odabranim ulicama opštine. Ovaj korak ima za cilj unapređenje sistema vodosnabdevanja i osiguravanje visokog kvaliteta vode za sve stanovnike Lazarevca.

Građani Opštine Lazarevac mogu biti sigurni da se nastavljaju investicije i napori usmereni ka pružanju pouzdanog, kvalitetnog i neprekidnog vodosnabdevanja. Planirane rekonstrukcije, bušenje novih bunara i kontinuirane inicijative JPKP „Lazarevac“ doprinose daljem unapređenju životnog standarda i udobnosti svih građana, kaže Aleksandar Rakić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA