BeogradLazarevacVesti

Aktiv žena Lazarevca u poseti baki Milici Radojević koja živi sama

Penzionerka Milica Radojević ima 90 godina i živi sama u trošnoj kući u Šopiću. Pored starosti i penzije od 10 hiljada, najveći problem joj je samoća, jer starica nema nikoga, sem komšija koji joj pomažu koliko su u mogućnosti. Članice Aktiva žena Lazarevca posetile su penzionerku i uručile joj humanitarnu pomoć.

Kuća Milice Radojević u Šopiću

Ovom prilikom napomenule su da će naredno druženje koje će biti organizovano u aprliu, biti humanitarnog karaktera a pomoć će biti uručena upravo Milici Radojević, koja 90. rođendan ove godine neće proslaviti sama, već sa članicama Aktiva žena.

Baku Milicu Radojević pored starosti, pritiska samoća ali i mala penzija koju prima u dva dela po pet hiljada. Trošna kuća u Šopiću, neadekvatni uslovi za život, svakodnevica su devedesetogodišnje bake Milice, kojoj je muž preminuo pre 40 godina i od tada živi sama. Zahvaljujući dobrim komšijama, koji joj kupuju osnovne životne namirnice i povremeneo spremaju obroke, baka Milica živi čekajući i nadajući se posetama dobrih ljudi. Nije krila suze kada su joj u posetu došle članice Aktiva žena Lazarevac sa punim kesama hrane i hemije.

Kuća Milice Radojević

Pored svojih redovnih aktivnosti, članice Aktiva žena trude se da obiđu stare i penzionere sa najnižim primanjima. Pre godinu dana bili su u poseti baki Milici i tada joj obećali da je neće zaboraviti.

Pored male penzije, kuća u kojoj živi baka Milica je u lošem stanju. Članice Aktiva se nadaju da će pored njih Udruženje penzionera i predstavnici opštine uvideti da je pomoć ovoj starici preko potrebna, kaže Zagorka Uskoković, predsednica Aktiva žena.

Zagorka Uskoković
Zagorka Uskoković

Baka Milici u ovom trenutku najpotrebnija je podrška lokalne zajedinice i svih ljudi dobre volje. Članice Aktiva u želji da pomognu baka Milici organizovaće u aprilu humanitarno druženje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA