LazarevacValjevo

Aktiv žena organizovao humanitarni bazar za Lazara Vujovića

Aktiv žena organizovao je na platou ispred Rudarske česme humanitarni bazar za Lazara Vujovića, dečaka iz Lazarevca, koji boluje od bolesti pod nazivom Zelweger. Cilj ovih humanih sugrađanki bio je da prikupe hirurške rukavice i pelene koje su neophodne u procesu Lazinog lečenja. Ovo je druga akcija koja je namenjena za  Lazara Vujovića, kažu nam u Aktivu žena i ističu da će nastaviti sa humanitarnim radom, kako bi prikupile pomoć za sve one kojima je ona neophodna.

Humanitarni bazar

Na platou ispred Rudarske česme Aktiv žena organizovao je humanitarni bazar za Lazara Vujovića, koji boluje od bolesti pod nazivom Zellweger. Lazar od rođenja boluje od tzv Zellweger sindroma, retke nasledne bolesti poremećaja metabolizma. Nakon prvog epi napada koji je imao sa samo dva meseca, njegovo stanje se pogoršalo. Stradao mu je respiratorni sistem, uvećana mu je jetra, mišići hipotonični, a takođe mu je oštećen i mozak.

Lazareva sestra Marija, koja je bolovala od istog sindroma, preminula je 2017. godine. Prema rečima Zagorke Uskoković predsednice Aktiva žena, ovo je već druga akcija koju prave za malog Lazu.

Zagorka Uskoković
Zagorka Uskoković

U prethodnom periodu Aktiv žena je uspešno sproveo humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za učenicu šestog razreda Osnovne škole „Vojislav Voka Savić“, Janu Simić, čijim roditeljima su donirana novčana sredstva neophodna za lečenje protiv opake bolesti. Jani Simić pogoršalo se stanje pa će Aktiv žena ponovo organizovati humanitarni bazar sledećeg meseca kako bi se skupila novčana sredstava za dalje lečenje.

Humanitarni bazar Aktiva žena

Aktiv žena oformljen je sa humanim ciljem da se pomogne u prikupljanju neophodne pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA