KulturaLazarevacVesti

Novinarka Televizije Gem Milica Rosić dobitnica nagrade „Mladi Dis“

Novinarka televizije Gem Milica Rosić pobedila je na konkursu za nagradu „Mladi Dis“ koju dodeljuje Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ iz Čačka.
Novinarka Tv Gem Milica Rosić
Novinarka Tv Gem Milica Rosić

Na ovogodišnji konkurs prispelo je 45 rukopisa pesničkih knjiga. Žiri u sastavu Sonja Veselinović, Maša Seničić i Branislav Živanović doneli su jednoglasnu odluku da nagradu „Mladi Dis“ za 2021.godinu dobije rukopis pod naslovom „Zadnji pogled u retrovizor“, Milice Rosić.

Promocija Disovog proleća u Beogradu

Autorka se vešto i oštro suočava sa nasleđem detinjstva, ograničenjima okruženja i pritisaka tradicije. Promišljanje identiteta i njegove uslovljenosti društvenim i porodičnim okolnostima i traumama čini se u tom smislu kao generacijsko pitanje i dobija širi značaj. Upravo po sposobnosti da prevaziđe anegdotsko-ispovedni diskurs i preoblikuje iskustveno i pojedinačno u uspelu pesničku celinu ovaj rukopis nadilazi nekolicinu koji su na sličnom tragu, navodi se u saopštenju žirija.

Mladi Dis

Nagrada „Mladi Dis“ dodeljuje se od 1979-e godine.  Milici će 28. maja na Završnoj svečanosti 58. Disovog proleća biti dodeljena plaketa „Mladi Dis“, a njena pesnička knjiga biće štampana u ediciji Tokovi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA