BeogradLazarevacVesti

Aktivnosti Crvenog krsta Lazarevac u otežanim uslovima

Crveni krst Lazarevac do sada je podelio oko 9 tona osnovnih životnih namirnica najugroženijim kategorijama stanovništva. Reč je o paketima  koje su obezbedili brojni donatori. Crveni krst Lazarevca nastavlja svoje redovne aktivnosti i kada je Narodna kuhinja u pitanju. Iz ove organizacije najavljuju i još jednu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi koja je planirana 12. avgusta u Centru za kulturu Lazarevac.

Crveni krst Lazarevac

 

U skladu sa svojim humanim principima Crveni krst Lazarevca i ovoga puta je sa najosetljivijim kategorijama stanovništva i to onda kada je najteže. Brojni paketi osnovnih životnih namirnica podeljeni su domaćinstvima u nehigijenskim naseljima, staračkim i samačkim domaćinstvima i socijalno ugroženim porodicama. Epidemija je odložila i putovanje koje svake godine Crveni krst organizuje za decu slabijih materijalnih mogućnosti.

Zoran Gavrilović
Zoran Gavrilović

Tradicionalno tokom avgusta organizuje se još jedna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi. Gavrilović očekuje da će i ovoga puta akcija dobrovoljnog davalaštva krvi biti uspešno organizovana.  Očekuje se učešće velikog broja davalaca u situaciji kada je krv najdeficitarnija, kao i da će Lazarevac još jednom potvrditi da je jedna od najhumanijih opština u državi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA