BeogradLazarevacVesti

Ambasador Kube posetio Lazarevac

Predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić priredio je prijem za ambasadora Kube u Srbiji, Gustava Trista del Toda, i tom prilikom izrazio uverenje da će prva poseta predstavnika Kube lazarevačkoj opštini rezultirati i privrednom saradnjom. Njegova ekselencija ambasador Kube je prihvatio poziv predsednika Sinđelića i najavio svoj dolazak na lazarevački festival vina koji se tradicionalno održava u novembru.

Ambasador Kube posetio Lazarevac

Srdačnu dobrodošlicu visokim predstavnicima narodne republike Kube izrazio je predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić i tom prilikom izrazio spremnost opštinskog rukovodstva da se kroz privrednu, političku i kulturnu saradnju ostvare čvršće veze.

Ambasador Kube posetio Lazarevac
Bojan Sinđelić

Naša zemlja gaji izuzetno dobre odnose sa Kubom. Mislim da pored toga što će danas biti gost i probati naša vina, uspostavićemo saradnju o izvozu vina kako bi pomogli našim vinogradarima – dodao je Sinđelić.

Njegova ekselencija ambasador Kube u Srbiji Gustav Tristu del Toda zahvalio se na prijemu i prihvatio inicijativu da ovo ne bude njegova jedina poseta Lazarevcu.

Ambasador Kube posetio Lazarevac
Gostav Trista del Toda

Član veća GO Lazarevac zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac je istakao da se posebna saradnja očekuje u oblasti poljoprivrede, konkretno sa zeočkim vinogradarima.

Ambasador Kube posetio Lazarevac

Po strategiji razvoja GO Lazarevac, vinogradarstvo je jedna od glavnih osnova i kada vam dođe u posetu ovako neko značajan, na poziv naših udruženja vinara, koji je probao vina, to pokazuje njihov kvalitet i našu predanost ka razvoju poljoprivrede GO Lazarevac – dodao je Bačanac.

Ambasador Kube posetio Lazarevac

Na svečanom prijemu razmenjeni su prigodni pokloni a predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić uručio je knjigu “Kosovo i Metohija, prošlost, pamćenje i stvarnost“ profesora doktora Momčila Pavlovića i doktora Predraga J. Markovića.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA