Vesti

Donacija vozila za čišćenje smeća JPKP „Lazarevac“

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i direktor JKP „Gradska čistoća” Marko Popadić uručili su ključeve komunalnog vozila za čišćenje smeća, koje donira JKP „Gradska čistoća” komunalnom preduzeću „Lazarevac”. Primopredaji vozila prisustvovali su i predstavnici GO Lazarevac i državni sekretar u Ministartvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević.

Nikodijević je tom prilikom istakao da se opština obratila Gradu Beogradu za pomoć s obzirom na povećan obim posla koji je ovde zabeležen. On je dodao da je opredeljenje grada da svi građani Beograda moraju imati manje-više jednake komunalne i infrastrukturne uslove života, ali pošto decenijama nije ulagano, jasno je da nas očekuje mnogo posla.

Direktor JKP „Gradska čistoća” Marko Popadić istakao je da je ovo preduzeće izašlo u susret Opštini Lazarevac i doniralo vozilo marke „mercedes”.

Sakupljanje i tretiranje smeća je izuzetno složen posao, grad se svakodnevno širi, a samim tim i obim posla koji „Gradska čistoća” obavlja. Ova donacija svakako neće uticati na poslovanje „Čistoće” i sa te strane građani Beograda neće biti uskraćeni ni za šta iz opsega naših usluga. Nadam se da ćemo u narednom periodu putem donacija uspeti da pomognemo komunalnim preduzećima sa teritorije grada da unaprede poslovanje – rekao je Popadić.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić je u ime Lazarevčana zahvalio predsedniku Skupštine grada i direktoru JKP „Gradska čistoća”.

Moram da istaknem da Grad Beograd u poslednjih šest godina nijednog trenutka nije zapostavio opštinu Lazarevac, što u godinama koje su prethodile nije uvek bio slučaj. Grad pomaže našu opštinu ne samo donacijama već i izdvajanjem značajnih sredstava, što je činjenica koju bi građani Lazarevca trebalo da znaju – rekao je Sinđelić

Državni sekretar u Ministrastvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević najavio je da će Opština Lazarevac u narednom periodu, uz pomoć Vlade Republike Srbije i Grada Beograda, krenuti sa rešavanjem svih gorućih problema na teritoriji opštine, pre svega kada je vodosnabdevanje u pitanju.

Dva najvažnija problema sa kojima se Lazarevac susreće su vodosnabdevanje, obnova vodovodne mreže, kao i rešavanje infrastrukturnih problema u koje možemo da ubrojimo i nedostatak adekvatne mehanizacije Javnog preduzeća za komunalnu privredu „Lazarevac”.

Na donaciji koja će olakšati rad na odnošenju komunalnog otpada u Lazarevcu predstavnicima Grada Beograda I JKP “ Beogradska čistoća” zahvalio se v.d. direktora JPKP “Lazarevac” Ivan Milić.

Nikodijević je dodao da svi građani Beograda moraju imati jednake uslove za život kada je reč o komunalnoj infrastrukturi, te da je tokom poslednjih pet godina Grad Beograd izdvojio ogromna sredstva za investicije na teritoriji prigradskih opština, što nije bio slučaj u decenijama koje su prethodile.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA