Bezbedan pregled kod stomatologa u vreme korone

Pandemija koronavirusa obeležila je prošlu i ovu godinu. Posle medicinskih radnika u crvenoj zoni najrizičnija grupa su stomatolozi. Naročito povećan rizik nastaje usled korišćenja ultrazvučnih aparata i pri radu sa turbinom. Tokom upotrebe ovih aparata one raspršuju čestice i postaju rasprostranjene u čitavoj ordinaciji. Zaštitne hirurške maske i viziri su deo svakodnevnice zubara, rekao nam je doktor Dragan Sinđelić. On kaže da su preduzete sve mere proziv širenja virusa u njegovoj ordinaciji.

Doktor Dragan Sinđelić završio je Stomatološki i Medicinski fakultet na Univerzitetu u Beogradu. Specijalizirao je oralnu hirurgiju i vlasnik je Specijalističke stomatološke ordinacije u Lazarevcu. Ekipa televizije Gem posetila je ordinaciju doktora Sinđelića i razgovarala s njim na temu rada tokom pandemije. Prema Sinđelićevim rečima koronavirus je pošast 21. veka, i pored doktora i medicinskog osoblja, koji su u crvenoj zoni, stomatolozi pripadaju najrizičnijoj grupi zdrastvenih radnika. Na samom ulasku u ordinaciju pacijent je u obavezi da poštuje sve mere prevencije. Broj pacijenata je ograničen a posete se zakazuju.

Specijalistička stomatološka ordinacijja „Sinđelić“ od 1. januara 2016. godine poseduje potpisan ugovor sa Sindikalnom organizacijom „Kolubara“ koji obuhvata besplatno vršenje svih oralno-hirurških intervencija u ordinaciji „Sinđelić“ za sve članove sindikata kao i članove njihovih porodica.

Doktor Dragan Sinđelić od 1986. godine je na mestu predsednika i trenera karate kluba „Kolubara“ Lazarevac. Od 1988. godine lekar je karate saveza Jugoslavije, a 2001. godine izabran je za predsednika Medicinskog komiteta Svetske karate federacije. Od 2017. godine lekar je Karate federacije Srbije. Predložen je za lekarsku komisiju olimpijskog komiteta. Doktor Sinđelić je zaslužan što su mnoge evropske i svetske medalje u karateu završile u Lazarevcu i što je u svim metropolama promovisan naš grad. S ponosom ističe da je, pored brojnih funkcija, i u sastavu stomatologa i lekara Hilandara.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA