Bicklisti iz cele Srbije po sedmi put vozili brevet u Lazarevcu

Lazarevački biciklisti u saradnji sa PD „Malci“ organizovali su po sedmi put biciklističku trku brevet u dužini od 200 kilometara. Preko 40 učesnika iz cele Srbije vozilo je trku za jedan deo kvalifikacija a lazarevački brevet je svakako jedan od najmasovnijih u Srbiji. Ovogodišnja ruta bila je drugačija a vodila je preko Ljiga do Ravne Gore, Čačka, Gornjeg Milanovca, Belanovice i nazad u Lazarevac. Start trke bio je u Glavnoj ulici a ovu sportsku manifestaciju podržala je i GO Lazarevac.
Brevet trka

I ovogodišnji brevet okupio je zaljubljenike u biciklizam, pretežno amatere, koji su imali zadatak da trasu dugu 200 kilometara izvezu za 13, 5 sati. Pobednika nema ali da bi se kvalifikolavli za brevet u Francuskoj, biciklisti moraju da izvezu nekoliko breveta širom Srbije. Jedan od organizatora i ove godine je Vladimir Milić, koji je napomenuo da je lazarevački brevet jedan od najposećenijih i da je zahvaljujući GO Lazarevac i PD „Malci“ održan po sedmi put. Svake godine trudimo se da staza kojoj se kreću biciklisti bude drugačija i izazovnija, a uspeli smo da ove godine našim učesnicima ponudimo trasu sa više uspona, samim tim je i teža, kaže Milić.

Vladimir Milić
Vladimir Milić

Cilj ove biciklističke trke je baziran na druženju i promovisanju zdravih stilova života, bogate turističke ponude a GO Lazarevac svakako je tu da podrži manifestacije koje je predstavljaju na najbolji način, kaže Nikola Marinković, član Veća GO Lazarevac.

Biciklisti brevet

PD „Malci“ drugu godinu za redom učestvuju u organizaciji breveta i pružaju svu nephodnu tehničku podršku. Među članovima ovog planinarskog društva veliki je broj biciklista koji su i sami uzeli učešće u manifestaciji. „Malci“ će u svoj kalendar dešavanja u narednom periodu sigurno uvrstiti slične trke, rekla je ovom prilikom Darinka Stanojević, članica ovog planinarskog društva.

PD Malci

Za rekreativce koji vole biciklizam organizovan je i Mali brevet u dužini od 100 kilometara.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA