“Bio je vredan i posvećen”, glumci Puls teatra o Ivanu Bekjarevu

Naš poznati glumac Ivan Bekjarev preminuo je u ponedeljak 16. novembra u 75. godini izgubivši bitku sa koronavirusom. Bekjarev je krajem oktobra bio pozitzivan na ovaj virus, a tada je i obustavljeno snimanje filma “Bilo jednom u Srbiji”. Vest o smrti popularnog glumca potresla je i njegove kolege, glumce Puls teatra Ivanu Nedeljković i Darka Bjekovića, koji su bili prva generacija studenata u klasi profesora Bekjareva. Popularni glumac bio je profesor i mlađoj generaciji studenata Urošu Jovčiću i Peru Bjekoviću. Lazarevačke umetnike potresla je vest o smrti profesora koje je osim glume naučio i drugim vrednostima u životu.

Ivan Bekjarev

Ivan Bekjarev jedan je od najpopularnijih i najznačajnijih umetnika Srbije i bivše Jugoslavije i glumac sa dugom karijerom, tokom koje se oprobao u gotovo svim žanrovima na pozorištu, filmu i televiziji.

Lazarevčanka Ivana Nedeljković bila je u prvoj generaciji studenata profesora Bekjareva. Rekla nam je da je verovala da će Bekjarev dobiti ovu bitku i priznala da će legendu glumišta oamtiti kao posvećenog profesora koji je smatrao da je talenat dar od Boga i da ga treba negovati uz požrtvovan rad.

Ivana Nedeljković
Ivana Nedeljković

Odlazak Ivana Bekjareva potresao je i glumca Darka Bjekovića koji je rekao da je glumčeva smrt veliki udarac za Prvo prigradsko pozorište Puls teatar, koji je, kako je rekao, produkt škole Ivana Bekjareva.

Darko Bjeković
Darko Bjeković

Glumi i životu popularni glumac Ivan Bekjarev učio je, i na pravilan način usmerio njihove talente, mlade glumce Uroša Jovčića i Pera Bjekovića. Bekjarev je bio neko ko je prenosio svo svoje iskustvo i znanje na učenike, da glumu doživljavaju kao nešto prirodno i svojstveno svakom čoveku, rekao nam je Pero Bjeković.

Pero Bjeković
Pero Bjeković

Ivan Bekjarev rođen je u Obrenovcu 6. aprila 1946. godine. Završio je Šestu beogradsku gimnaziju i nakon toga upisao Fakultet dramskih umetnosti u generaciji sa Josifom Tatićem i Milanom Gutovićem.

Ivan Bekjarev

Prvu ulogu na filmu odigrao je 1967. godine, u filmu „Bokseri idu u raj“, gde je glavnu ulogu tumačio Mija Aleksić. Najveću popularnost stekao je tumačenjem likova u kultnim TV serijama – Stevana Kurčubića u „Boljem životu“ i Boška Despotovića u „Srećnim ljudima“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA