Bojan Sinđelić: Štab za vanredne situacije dežuran do subote

Sednici Štaba za vanredne situacije Beograda prisustvovao je predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić sa saradnicima. Po Sinđelićevim rečima, prema odluci na ovoj sednici svi opštinski štabovi biće u stanju aktivnih dežurstava sve do subote 18. maja. U poslednjih 24 sata na teritoriji naše opštine palo je između 20 i 30 litara kiše po metru kvadratnom, a opasnosti od izlivanja reka ili bujičnih poplava nema.

Prema poslednjim informacijama na teritoriji GO Lazarevac u poslednjih 24 sata palo je između 22 litra kiše po metru kvadratnom, što je ispod očekivanog, rekao je predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić u izjavi za RTV GEM.

Na sednici Štaba za vanredne situacije Beograda, prema podnetim izveštajima na terenu u ovom trenutku nema većih problema. Aktivnosti i angažovanje svih službi pojačano je u poslednja 24 sata, a predloženo je da tako i ostane sve do 18. maja.

Štab je u stalnom kontaktu sa štabovima iz Aranđelovca, Ljiga i Valjeva, Javnim preduzećaim ‘’Srbija vode’’ i ‘’ Stubo Rovni, na najkritičnijim tackama na rekama Turija, Ljig, Onjeg i Peštan vrši se dvadesetčetvoročasovni monitoring a većih problema za sada nije bilo.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA