BeogradLazarevacObrazovanjeVesti

„Božić na naš način“ u školi „Diša Đurđević“

U Osnovnoj školi „Diša Đurđević“ u Novom Medoševcu povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika održana je manifestacija „Božić na naš način“. U sklopu ove manifestacije učenici svih razreda zajedno sa svojim nastavnicima izveli su priredbu i organizovali bazar koji je imao humanitarni karakter a sav novac je namenjem za potrebe učenika.

Osnovna škola „Diša Đurđević“ iz Novog Medoševca organizovala je manifestaciju „Božić na naš način“ u okviru kojeg su učenici pripremili priredbu ali i prodajni bazar. U manifestaciji „Božić na naš način“ Osnovne škole „Diša Đurđević“ učestvovali su učenici svih razreda. Ovakve inicijative ne samo da promovišu humanitarne vrednosti među učenicima već i podstiču timski duh, saradnju i odgovornost. Kroz aktivnosti poput ove, mladi ljudi stiču svest o važnosti pomaganja drugima i razvijaju se u odgovorne građane zajednice, kaže Aleksandra Milić, nastavnica engleskog jezika u ovoj školi.

Glavni događaj manifestacije bio je i program koji su priredili učenici svih razreda zajedno sa svojim predanim nastavnicima. Kroz raznolike tačke programa, učenici su demonstrirali svoje talente, angažovanje i predanost, čime su dodatno obogatili atmosferu prazničnog okupljanja. Učitelji, roditelji i lokalna zajednica su podržali ovu plemenitu inicijativu, prepoznajući važnost edukacije koja ide izvan učionica. Osnovna škola „Diša Đurđević“ tako je postala ne samo mesto obrazovanja, već i centar zajedništva i humanosti.

Jedan od važnih segmenata ove manifestacije bio je i organizovanje bazara s humanitarnim karakterom. Učenici su se udružili kako bi pripremili raznovrsne proizvode koje su ponudili na štandovima posvećenim humanitarnom cilju. Svi prihodi od prodaje namenjeni su unapređenju uslova u kojima uče i žive njihovi vršnjaci, čime su pokazali visok stepen empatije i solidarnosti.

Ova manifestacija je ostavila trajan pečat u srcima svih učesnika, podsećajući nas da praznici nisu samo vreme darivanja, već i prilika da delimo radost i ljubav sa onima kojima je to najpotrebnije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA