BeogradLazarevacVesti

Prikupljeno 89 jedinica dragocene tečnosti na završnoj akciji dobrovoljnog davalaštva krvi

U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, Crveni krst Lazarevac sproveo je poslednju ovogodišnju akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. U akciji, koja je održana u Centru za kulturu Lazarevac, prikupljeno je 89 jedinica ove dragocene tečnosti a čak 19 žena dalo je krv. Da su Lazarevčani i dalje najhumaniji, govori i podatak da je Crveni krst Lazarevac dobio Zlatnu plaketu solidarnosti za ovu godinu. U ime Crvenog krsta, svim dobrovoljnim davaocima, kolegama i sugrađanima Jelena Petronijević je čestitala predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

U Centru za kulturu Lazarevac održana je poslednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog davalaštva krvi koju su organizovali Crveni krst Lazarevac i Institut za transfuziju krvi Srbije. Ovo je bila 45 akcija koju je Crveni krst organizovao u Lazarevcu a Lazarevčani su još jednom pokazali zašto važe za najhumanije u zemlji. Crveni krst je ove godine premašio i prošlogodišnji broj prikupljenih jedinica, za šta je dobio Zlatnu plaketu solidarnosti.

Tradicionalna 16. po redu Zimska kampanja počinje 3. januara i završava se 29. februara,  kako bi se obezbedile dovoljne količine krvi za lečenje bolesnih i povređenih pacijenata u periodu godine kada se očekuju smanjene rezerve.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA