BeogradKulturaLazarevacVesti

Jelena Cvijetić najbolja glumica na Međunarodnom festivalu monodrame „Albamono“

Međunarodni festival monodrame “ALBAMONO” već 15. godinu po redu održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Albanije i opština Korča i Malik. Mnoge profesionalne trupe, iz svih krajeva sveta, učestvovale su na ovom festivalu. Festival dodeljuje nagrade za najboljeg glumca, najbolju glumicu i najbolju predstavu festivala.

Ovogodišnji festival je ugostio pozorišta iz SAD, Izraela, Slovačke, Ukrajine, Poljske, Albanije, Srbije. Predstavnik Srbije bilo je Prvo prigradsko pozorište – Puls teatar iz Lazarevca sa predstavom “Post kvartet”, koja je dobila nagradu za najbolju predstavu festivala, a nagradu za najbolju glumicu festivala odnela je Jelena Cvijetić.

Jelena-Cvijetić,-glumica
Jelena Cvijetić, glumica

Predstava Post kvartet se hronološki događa posle kraja drame Kvartet Hajnera Milera, kada Žena ostaje sama. U želji da sazna zašto je tako nemoćna, Žena rekreira svojim telom emocije, iskustva i situacije, koje su je dovele u (ne)poznati prostor. Ona je u funkciji, ali i u sukobu sa Duhom prostora koji čas podstiče, a čas nadgleda celokupnu scensku igru. Muzika koja se izvodi uživo na sceni pomaže Ženi da se pripremi za prelaz u novi Život. Publika na osnovu scenskih slika, stvara svoj teatar u glavi.

Milan-Mađarev,-reditelj
Milan Mađarev, reditelj

Po motivima Kvarteta Hajnera Milera
Тekst: Vedran Vučić, Мilan Mađarev
Režija: Milan Mađarev
Кompozitor i izvođač muzike: VedranVučić
Кoreografija: Irina Mitrović
Kostim: Sonja Kotorčević
Igraju:
Žena: Jelena Cvijetić i Maja Sofronijević
Duh prostora: Ivana Nedeljković
Produkcija: Prvo prigradsko pozorište – Puls teatar Lazarevac

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA