LajkovacVesti

Budućnost Lajkovca u novom Prostornom planu

Javna prezentacija Prostornog plana opštine Lajkovac održana je u velikoj sali Gradske kuće u okviru javnog uvida u nacrt izmene i dopune ovog urbanističkog  dokumenta. U okviru ove prezentacije predstavnici Instituta “Jaroslav Černi“ i JP “Srbija vode“ obrazložili su Studiju unapređenja zaštite od voda u slivu reke Kolubare od 2015. do 2018. godine.

prostorni-plan

Prezentacija Nacrta izmene i dopune Prostornog plana opštine Lajkovac izazvala je veliko interesovanje zainteresovanih građana, predstavnika nadležnih preduzeća, političkih i rukovodećih struktura. Kako je rekla glavni gradski urbanista opštine Lajkovac Jasna Mićić ovaj nacrt podrazumeva ispitivanje svih planskih rešenja iz postojećeg plana sa aspekta sprovodljivosti, ali i na osnovu novih zakonskih rešenja i izradu uređenih osnova za sva naselja u opštini Lajkovac za deset naselja, a za četiri naselja planirani su planovi Generalne regulacije.

Jasna-Mićić
Jasna Mićić

Prostorni plan opštine Lajkovac je u skladu sa prostornim planom proširenja lignitskog basena Kolubara.

prezentacija

Nacrtom izmene i dopune Prostornog plana opštine Lajkovac predviđeni su i značajni kapitalni projekti.

Tokom javnog uvida posebna tema biće spomenici kulture i verski objekat od velikog značaja u Markovoj Crkvi. Javni uvid u Nacrt izmene i dopune Prostornog plana opštine Lajkovac traje 30 dana od 14. maja do 14.juna.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA