BeogradKulturaLazarevacVesti

Mališani iz predškolske ustanove „Rakila Kotarov Vuka“ na radionici “Transformersi”

Mališani iz predškolske ustanove „Rakila Kotarov Vuka“ i korisnici Dnevnog centra za decu i omladinu sa posebnim potrebama su sa Dušanom Rajšićem, u novoj radionici, radili na transformisanju gradova u zdrave i zelene sredine. Radionica nosi ime “Transformersi”, a želja autora bila je da od recikliranog materijala deca naprave gradove i nauče koji su to zagađivači životne sredine.

746_0541.MXF_snapshot_00.

Na zanimljiv i njemu svojstven način, akademski vajar Dušan Rajšić i ovaj put pokušao je mališanima iz PU da objasni na koji način i kako se zagađuje životna sredina. Radionica je održana u galeriji Simonida a od recikliranog materijala nastali su gradovi koje će mališani bojiti sa svojim vaspitačicama.

Radionica nosi ime “Transformersi” ali ne oni koje smo navikli da gledamo na tv, već se misli na transformaciju gradova u zdrave i zelene sredine. Mališani su uživali u radu sa Dušanom i kažu da uvek nešto lepo i korisno nauče, a posebno uživaju u igranju.

Dušan-Rajšić
Dušan Rajšić

Bojanke od recikliranog materijala, deca će dovršiti u svom vrtiću. Učešće u radionici uzeli su i korisnici Dnevnog boravaka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju, koji učestvuju u radu skoro svih kreativnih projekata akademskog vajara Dušana Rajšića.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA