BeogradLazarevacVesti

Budžet GO Lazarevac za tekuću godinu milijardu i 233 miliona dinara

Odbornici Skupštine GO Lazarevac na redovnoj 29. sednici usvojili su budžet za tekuću godinu u iznosu od milijardu i 233 miliona dinara, koji je na nivou prošlogodišnjeg. Dodatna sredstva u iznosu od 400 miliona su obezbeđena iz sopstvenih prihoda, transfera budžeta, ali i prenetih sredstava iz prethodne godine. Lokalni odbornici dali su saglasnost i na finansijski izveštaj JP za izgradnju Lazarevca za prethodnu godinu, kao i na program poslovanja ovog preduzeća. Usvojen je i drugi rebalans programa poslovanja JPKP „Lazarevac“, kao i saglasnost o korišćenju sredstava budžeta GO Lazarevac na osnovu subvencija. Predsednik skupštine Bojan Sinđelić i predsednik opštine Bojan Stević, zahvalili su odbornicima i saradnicima na dobroj saradnji u prethodne četiri godine i dodali da je budžet opštine i ove godine usmeren na kapitalne projekte i ulaganja u razvoj opštine.

Poslednje skupštinsko zasedanje u ovom sazivu u GO Lazarevac proteklo je u konstruktivnoj raspravi odbornika koji su dali svoju saglasnost na predlog budžeta za tekuću godinu. Usvojen je budžet za tekuću godinu u iznosu od milijardu i 233 miliona dinara. Ovaj budžet zadržava nivo sredstava iz prethodne godine, ali uz dodatna sredstva od 400 miliona dinara koja su obezbeđena iz sopstvenih prihoda opštine, transfera budžeta i prenetih sredstava iz prethodnih godina, tako da su planirani rashodi u ovoj godini milijardu i 800 miliona. Rebalansom budžeta, koji će najverovatnije biti usvojen u septembru mesecu, biće obezbeđena dodatna sredstva, kaže predsednik opštine Bojan Stević.

Budžet GO Lazarevac i ove godine usmeren je na kapitalne projekte i ulaganja u razvoj opštine. U planu je početak nekoliko vaćnih projekata, među kojima predsednik opštine izdvaja izgradnju novog objekta Centra za socijalni rad, vrtića i fiskulturne sale za potrebe Gimnazije i Tehničke škole.

Stević se ovom prilikom zahvalio odbornicima i saradnicima na dobrom radu u prethodne četiri godine, i dodao da je u protekle dve godine u opštini Lazarevac završeno nekoliko značajnih projekata.

Lokalni odbornici su takođe dali svoju saglasnost na finansijski izveštaj Javnog preduzeća za izgradnju Lazarevca za prethodnu godinu, kao i na program poslovanja ovog preduzeća. Usvojen je i drugi rebalans programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Lazarevac“, uz saglasnost o korišćenju sredstava budžeta opštine Lazarevac na osnovu subvencija.

Ova sednica je bila prilika da se potvrde ključne finansijske odluke koje će doprineti daljem razvoju opštine Lazarevac, te da se zajednički planira budući pravac razvoja i investicija u lokalnu infrastrukturu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA