Centar za umetničku igru „Srna“ uspešan na festivalu u Riminiju

Centar za umetničku igru „Srna“ iz Lazarevca učestvovao je pre dve nedelje na internacionalnom takmičenju „Dance info fest“ u italijanskom gradu Riminiju. Na ovom takmičenju „Srna“ je postigla zapažene rezultate u više kategorija. Kristina Drobnjak u jakoj konkurenciji osvojila je sedmo mesto. U juniorskoj kategoriji Kaja Ivanković bila je treća, Milica Janjević osvojila je prvo mesto u modernom baletu, dok je u seniorskoj kategoriji Dejana Janković bila četvrta. „Srna“ se u Italiji predstavila i duetom, koji je za svoju koreografiju nagrađen drugim mestom.

Centar za umetničku igru „Srna“ prvi put na internacionalnom takmičenju u Riminiju je učestvovao 2013. godine. Ovo je bio treći nastup na „Dance info festu“ a ujedno i najuspešniji, jer su se devojčice vratile sa nekoliko medalja u više kategorija. Koreografije za ovaj festival članice „Srne“ vredno su pripremale poslednja tri meseca, pa se trud itekako isplatio.

Sandra Voloder
Sandra Voloder

Kristina Drobnjak u jakoj konkurenciji osvojila je sedmo mesto. U juniorskoj kategoriji Kaja Ivanković bila je treća, Milica Janjević osvojila je prvo mesto u modernom baletu, dok je u seniorskoj kategoriji Dejana Janković bila četvrta. „Srna“ se u Italiji predstavila i duetom, koji je za svoju koreografiju nagrađen drugim mestom- dodala je Sandra Voloder.

Tradicionalni završni koncert članice Centra za umetničku igru „Srna“ održaće 15. juna u Centru za kulturu Lazarevac sa početkom od 19 časova. Posetiocima i ovaj put spremaju pravi plesni spektakl. Cena ulaznice biće 150 dinara.

Pored uspešnog nastupa u Riminiju, „Srne“ su krajem prošle godine osvojile nekoliko medalja u Pragu a zapaženi rezultati nisu izostali ni na takmičenju „Dance zone“ koji je prvi put ove godine održan u Lazarevcu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA