BeogradLazarevacVesti

Deca iz Slovenije u petodnevnoj poseti Lazarevcu

Osnovce iz prijateljskog grada Trbovlje iz Slovenije koji se nalaze u petodnevnoj poseti Lazarevcu kao i njihove domaćine primili su predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić i zamenik predsednika Miloje Živanović. U prisustvu direktora TO Lazarevac Mirka Kovačevića, predsednice Aktiva direktora škola opštine Lazarevac Mirjane Joksimović i predsednika udruženja “Stopama pobednika“ Nikole Marinkovića gostima iz Slovenije uručeni su prigodni pokloni sa željom da iz našeg grada ponesu samo najlepše uspomene.

Trbovlje-5

Predstavnici GO Lazarevac potrudili su se da petodnevni boravak dece iz Slovenije u Lazarevcu ispune brojnim sadržajima, pored obilaska turističkih obeležja u Lazarevcu i okolini, posete Beogradu, učešća u koloniji mozaika, tokom poslednjeg dana oni će boraviti na bazenu u Velikim Crljenima, posetiti etno restoran “Babina reka“ i prisustvovati predstavi u okviru lazarevačkog kulturnog leta. Predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić izrazio je uverenje da će ovakvo prijateljstvo između dve opštine iz Srbije i Slovenije biti nastavljeno i u narednom periodu.

Trbovlje-2

Zamenik predsednika GO Lazarevac koji je lično uključen u program organizacije posete istakao je da mu je čast i zadovoljstvo da poželi dobrodošlicu gostima iz Trbovlja. Mentorka iz Slovenije Mateja Canplin Tahirović najavila je da će u septembru ponovo boraviti gosti iz Trbovlja, ovoga puta gradski hor i pozvala predstavnike GO Lazarevac u uzvratnu posetu.

Trbovlje-1

Lazarevačko udruženje “Stopama pobednika“ će zahvaljujući ovakvoj vrsti saradnje realizovati projekte u okviru procesa evropske integracije Srbije. Predsednica Aktiva direktora škola Mirjana Joksimović prenela je svoja iskustva tokom boravka u Sloveniji i najavila nastavak saradnje. Da će prijateljstvo potrajati svedoče i gosti i domaćini koji već planiraju naredno druženje.

U međuopštinsku saradnju pored Trbovlja iz Slovenije i Lazarevca iz Srbije uključena je i opština Valandovo iz Makedonije.  Pored lepih uspomena i pobratimstva iz perioda SFRJ ove opštine vezuje i težnja da zajedničkim nastupom konkretnije učestvuju u projektima koje finansira EU.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA