„Deca u saobraćaju – saobraćaj u galeriji“ nova radionica vajara Dušana Rajšića

U Modernoj galeriji akademski vajar Dušan Rajšić održao je radionicu „Deca u saobraćaju – saobraćaj u galeriji“ sa decom iz vrtića „Dečije carstvo“. Ova radionica za cilj ima da decu kroz likovnu umetnost nauči pravilima u saobraćaju ali i da se kroz igru upoznaju sa delima u Modernoj galeriji. Kroz ove radionice želimo da vratimo publiku tokom letnjeg perioda a deca sa svojim roditeljima su naša najvernija, kaže Rajšić.

Deca Moderna galerija

„Deca u saobraćaju – saobraćaj u galeriji“ nova je radionica akademskog vajara Dušana Rajšića koja je realizovana sa decom iz PU „Rakila Kotarov Vuka“ depadansa „Dečije carstvo“.

Deca iz vrtića

Na ogromnoj bojanci našla su se sva prevozna sredstva koja koristimo u kopnenom, vodenom i avio saobraćaju a dečica su imala zadatak da ih oboje i da krpz igru upoznaju svet Moderne galerije. Ideja Dušan Rajšića je da od ovih mališana „napravi“ redovnu publiku koja će često posećivati Modernu galeriju ali koja će tokom dolaska u istu dovesti i svoje roditelje i prijatelje.

Moderna galerija radionica

U svetu igre i mašte i radionica, koje su edukativne, ali pre svega deci zanimljive, odnedavno mu pomaže i  Anastasija Pištenjak, koja je ovaj put imala ulogu saobraćajca.

Deca u Modernoj

Kroz igru sa Dušanom i vaspitačicama, deca su naučila koje sve vrste saobraćaja postoje, kada smemo i gde da pređemo ulicu i kojih pravila da se pridržavamo kada učestvujemo u saobraćaju. Kažu da su im Dušanove radionice uvek zanimljive i zabavne i da uživaju u radu sa ovim umetnikom.

Moderna galerija radionica

I tokom ove radionice za izradu figura i elemenata koje su deca bojila, Dušan je koristio reciklirane materijale i na taj način im pokazao da i odbačene stvari mogu biti korisne i da korišćenjem starih stvari možemo manje da zagađujemo naše životno okruženje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA