RHMZ upozorava na obilne padavine

Danas će u Srbiji biti oblačno sa kišom, ponegde i s lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom, osetno svežije i vetrovito. Temperatura od 21 do 27 stepeni, u Lazarevcu oko 22 stepena

Danas 8. jula očekuju se obilne padavine u krajevima južno od Save i Dunava, pogotovo na jugozapadu i jugu Srbije, a u subotu će se dodatno intenzivirati. Na jugozapadu i jugu Srbije u petak se očekuje od 20 do 40 milimetara kiše za 24 sata a količina padavina će u subotu porasti i do 60 milimetara za 24 sata. Od petka do kraja sedmice očekuje se pretežno oblačno i svežije vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a duvaće umeren i jak severozapadni vetar, navodi se u saopštenju RHMZ.

Danas je na snazi narandžasti meteoalarm, i to za područje zapada, jugozapada i jugoistoka naše zemlje, kao i na Kosovu. U ostatku zemlje na snazi će biti žuti meteoalarm zbog grmljavine i kiše.

Kako kažu parametri, ukupna količina padavina na mesečnom nivou u najkišovitijim mesecima bude oko 80 milimetara po metru kvadratnom. Stoga se danas, u jednom danu očekuje količina padavina za pola najkišovitijeg meseca, odnosno kao za ceo jul, kako kažu podaci.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA